Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Οι μηχανοδηγοί των Γερμανικών τρένων απειλούν με νέα απεργία.

Το γερμανικό συνδικάτο οδηγών τρένων GDL απείλησε την Πέμπτη ότι θα προκηρύξει τέταρτη απεργία εάν η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, δεν κάνει νέα προσφορά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για τη μισθολογική διαφορά που διεκδικούν

Η GDL τερμάτισε την τρίτη την μεγαλύτερη απεργία της και η δράση της έχει παραλύσει μεγάλα τμήματα της επιβατικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο των διακοπών και ταυτόχρονα έχει πλήξει τις εμπορευματικές υπηρεσίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
"Εάν δεν έχει γίνει διαπραγματεύσιμη προσφορά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η GDL θα αρχίσει να προετοιμάζει την επόμενη απεργία", δήλωσε ο επικεφαλής της GDL, Claus Weselsky, προσθέτοντας ότι η Deutsche Bahn φαίνεται να παίζει με το χρόνο.
Εκπρόσωπος της Deutsche Bahn, η οποία έκανε τους οδηγούς μια βελτιωμένη προσφορά λίγο πριν την τελευταία απεργία, είπε ότι η εταιρεία κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να επιλύσει τη διαφορά γρήγορα.
"Εξετάζουμε εντατικά το πού μπορούμε να πλησιάσουμε (στην ένωση), ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να το λύσουμε αυτό. Ο στόχος είναι να μιλήσουμε ξανά με τη GDL σύντομα", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Το σωματείο απαιτεί αύξηση μισθού 3,2% και επίδομα κοροναϊού 600 ευρώ. Η τελευταία προσφορά της Deutsche Bahn περιελάμβανε το μπόνους 600 ευρώ και μια αύξηση μισθού σε δύο στάδια σε διάστημα 36 μηνών.


usnews.com/news/world/articles/2021-09-09/german-train-drivers-threaten-new-strike-in-pay-dispute

sidirodromikanea