Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Μια από τις παλαιότερες σιδηροδρομικές σήραγγες στον κόσμο αναβαθμίζεται

Μία από τις παλαιότερες σιδηροδρομικές σήραγγες στον κόσμο γίνεται πιο αξιόπιστη για τους επιβάτες αυτό το φθινόπωρο.

Το Network Rail αναβαθμίζει τα κομμάτια μέσω της σήραγγας Summit 180 ετών, μεταξύ Rochdale και Hebden Bridge. Η σήραγγα χτίστηκε μεταξύ 1838 και 1841 ως τμήμα του σιδηροδρόμου Μάντσεστερ και Λιντς.

Περισσότερα από 3 χιλιόμετρα γραμμών και στις δύο σιδηροδρομικές γραμμές θα αντικατασταθούν στο εσωτερικό της σήραγγας μήκους 2,6 χιλιομέτρων. Η επένδυση του έργου Great North Rail Project ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών από τη Network Rail θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 31 Οκτωβρίου.

Για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ο σιδηρόδρομος θα κλείσει για εννέα ημέρες. Από το Σάββατο 23 έως την Κυριακή 31 Οκτωβρίου τα λεωφορεία αντικατάστασης σιδηροδρόμων θα λειτουργήσουν για να κρατήσουν τους επιβάτες σε κίνηση μεταξύ Rochdale και Hebden Bridge.

Τα Σαββατοκύριακα, τα λεωφορεία θα αντικαταστήσουν επίσης τα τρένα μεταξύ Μάντσεστερ και Ρότσντεϊλ, καθώς και μεταξύ των σταθμών Hebden Bridge, Burnley Manchester Road και Accrington. Οι επιβάτες καλούνται να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους εκ των προτέρων στη διεύθυνση www.nationalrail.co.uk

Η Karen Hornby, επικεφαλής επιδόσεων και σχέσεων πελατών της North Rail, δήλωσε: «Εκτιμούμε την υπομονή των επιβατών ενώ πραγματοποιούμε αυτές τις ζωτικές βελτιώσεις στη σήραγγα Summit στο πλαίσιο του Great North Rail Project. Το έργο θα σημαίνει λιγότερες καθυστερήσεις τρένων στη γραμμή της κοιλάδας Calder και θα καταστήσει τα ίχνη στο εσωτερικό της βικτοριανής κατασκευής κατάλληλα για τον 21ο αιώνα.

«Ωστόσο, η αντικατάσταση αυτού του στίβου σημαίνει ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε τη γραμμή για να σκιστούν τα παλιά τμήματα και να αντικατασταθούν με νέα. Θα ήθελα να παροτρύνω οποιονδήποτε σχεδιάζει να ταξιδέψει για το εννέαήμερο κλείσιμο του σιδηροδρόμου για να ελέγξει τις έρευνες των Εθνικών Σιδηροδρόμων, ώστε να γνωρίζει ακριβώς τι να περιμένει από τα ταξίδια του ».

railuk.com
sidirodromikanea.blogspot.com