Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τον ΟΣΕ τον αγαπάμε και τον προσέχουμε».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε και στο περίπτερο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, όπου εκεί τον περίμενε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής.


Τι είπε για Μετρό και  ΟΣΕ

«Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ η Θεσσαλονίκη, όμως το Μετρό θα παραδοθεί στα τέλη του 2023 και θα ανακουφίσει τους κατοίκους της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αμέσως μετά βρέθηκε στο stand  του ΟΣΕ όπου δήλωσε: «Τον ΟΣΕ τον αγαπάμε και τον προσέχουμε».  Απατώντας σε σιδηροδρομικό που του είπε «να προσέξετε κ. Πρόεδρε τον ΟΣΕ» ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε πρόσκληση του για μια στάση στον ΟΣΕ.

Προηγήθηκε στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο stand της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, ανέβηκε σε ένα από τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, ενώ στη συνέχεια συνάντησε τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο, με τους δύο άνδρες να έχουν συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα.

ΔΕΘ 2021 – Κώστας Καραμανλής: «Δεν αλλάζουμε δεσμεύσεις παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις»

«Παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις δεν αλλάζουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, να παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο 2023», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός, ζήτησε για ακόμη μία φορά, «να αφήσουμε πίσω μας το διχασμό» ενώ επαίνεσε την διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. για την επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων στο σταθμό «Αγία Σοφία», εργασίες που άρχισαν πριν μερικές ημέρες.
Τέλος ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο πακέτο των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων που σύντομα θα δημοπρατηθούν, ύψους 3,3 δισ. ευρώ.
Σε αυτά, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνεται η σύνδεση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με το δίκτυο του ΟΣΕ, η νέα χάραξη Θεσσαλονίκη – Τοξότες Ξάνθης και ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης.

Σιδηροδρομικά Νέα με πληροφορίες newsit.gr