Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας θα είναι βιώσιμα και προσβάσιμα για τα μελλοντικά μας ταξίδια;

Οι νέες τεχνολογίες πρωτοστατούν στον επαναπροσδιορεισμό του τι σημαίνει να ταξιδεύεις σε όλη την Ευρώπη με τρένο. Τα σιδηροδρομικά ταξίδια στην Ευρώπη είναι ξανά σε ζήτηση, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

Οι αεροπορικές πτήσεις σε όλη την ήπειρο είναι σχετικά σύντομες, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε, οδηγώντας πολλούς να ρωτήσουν αν θα ήταν καλύτερα - περιβαλλοντικά και οικονομικά - να κυκλοφορούν με τρένο.
Ο COVID-19 αναπόφευκτα έπαιξε ρόλο και στις αποφάσεις των Ευρωπαίων. Τόσο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κήρυξε το 2021 ως έτος σιδηροδρόμου για να δόση ώθηση στη χρησιμότητα του μέσου αυτού
Οι παραδοσιακές σιδηροδρομικές εταιρείες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αξιοποιήσουν αυτήν την ταχύτητα. Η επικείμενη απαγόρευση της Γαλλίας για πτήσεις κάτω των 2 ωρών έχει δημιουργήσει σχέδια για μια ακόμη φορά να υιοθετήσει καινοτόμα εσωτερικά ταξίδια μεταξύ τόπων όπως η Νίκαια και το Παρίσι . Διαδρομές που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν αδιέξοδες σε σύγκριση με τις φτηνές επιλογές πτήσεων.
Τούτου λεχθέντος, είναι νεότερες νεοσύστατες εταιρείες και τεχνολογίες που πρωτοστατούν στο να ξανασκεφτούν τι σημαίνει να ταξιδεύεις σε όλη την Ευρώπη με τρένο .

euronews.com
sidirodromikanea.blogspot.com