Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Μετρό Θεσσαλονίκης: Βίντεο από τις δοκιμές των συρμών «Η πόλη κινείται, "κάτι τρέχει" στα έγκατα της πόλης».

Βίντεο που δείχνει τις δοκιμές των συρμών στο μετρό της Θεσσαλονίκης «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τη λεζάντα: «Η πόλη κινείται, “κάτι τρέχει” στα έγκατα της πόλης».

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε κατά τις δηλώσεις στη ΔΕΘ, ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023, ενώ οι δοκιμές των συρμών στο «ελεύθερο» τμήμα της βασικής γραμμής, αναμένεται να διαρκέσουν ενάμισι έτος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής παραδέχθηκε ότι οι προσφυγές που κατατίθενται δημιουργούν αρκετές καθυστερήσεις, ωστόσο τόνισε: «ο προγραμματισμός ο δικός μας δεν έχει αλλάξει καθόλου».
Σημείωσε ότι η επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στην Αγία Σοφία έχει ήδη ξεκινήσει και παραδόθηκαν πίσω στους Θεσσαλονικείς οι πλατείες και ο περιβάλλοντας χώρος σε πολλά σημεία. «Ας κάνουμε αυτές τις μέρες όλοι μια βόλτα και ας πάμε να δούμε τι γίνεται στο Σιντριβάνι, τι γίνεται στη Δημοκρατίας, τι γίνεται στην Αγία Σοφία στην πλατεία», κάλεσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «παρά τη λυσσαλέα αντίδραση και τον πόλεμο που γίνεται και τις καθυστερήσεις που έχουμε με τις προσφυγές, εμείς βάζουμε το κεφάλι κάτω και προχωράμε το έργο κανονικά».

kathimerini.gr
sidirodromikanea