Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η ζωή στις ράγες και η διέλευση του τρένου.

 Οι κάτοικοι που ζουν διπλά από τις ράγες εξοικειώθηκαν με την βουή που προκαλεί το τρένο και έγινε καθημερινότητά τους. Το τρένο είναι αρκετά επικίνδυνο κατά τη διέλευσή του και συστήνεται οι κάτοικοι να παραμένουν στα σπίτια τους και να μην βγαίνουν έξω την ώρα που περνάει. Φυσικά συμβαίνει το αντίθετο. 

Οι δρόμοι των τρένων ξεκινούν από το σταθμό Λογκ Μπιέν μέχρι το τέλος της οδού Λε Ντουάν στο Ανόι. 

Οι κάτοικοι της γειτονιάς στο Ανόι, ζούνε μια κανονική καθημερινότητα. Μέχρι τη στιγμή που θα περάσει το τρένο. Μία επικύνδυνη στιγμή της ημέρας. Pixabay 

Ο δρόμος είναι τόσο στενός, που οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να αφαιρέσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών, τις καρέκλες και τα τραπέζια.

 Στη συνέχεια, όλοι τρέχουν στις δύο πλευρές του δρόμου, για να δουν το διερχόμενο τρένο 

Ο τουρισμός, η ασφάλεια και το κλείσιμο του δρόμου

 Η οδός γέμισε με τουρίστες που ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Στις 12 Οκτωβρίου 2019, η δημοτική κυβέρνηση του Ανόι και η τοπική αρχή διαμετακόμισης, διέταξαν το κλείσιμο των καφετεριών δίπλα στις γραμμές των τρένων αλλά και την απαγόρευση διέλευσης των τουριστών. 
Η γραμμή του τρένου τότε, συμπλήρωνε 117 χρόνια λειτουργίας. Ο λόγος, ήταν η ασφάλεια τόσο των ντόπιων και των τουριστών. Υπήρξε πολλές φορές φόβος για σοβαρό ατύχημα, όπως για παράδειγμα μιας τουρίστριας που έβγαζε φωτογραφίες του τρένου. Το τρένο είχε σταματήσει μόλις λίγα μέτρα μακριά της. 
Στις 6 Οκτωβρίου 2019, το τρένο αναγκάστηκε να αλλάξει δρομολόγιο, αφού χιλιάδες τουρίστες άλλαξαν δραματικά την επικινδυνότητα προς το χειρότερο καθώς για να βγάλουν πιο συναρπαστικές φωτογραφίες και σέλφι, αγνοούσαν και τις στοιχειώδεις προφυλάξεις. 
Έτσι η γραμμή έκλεισε για τους επισκέπτες. Το καλύτερο θα ήταν να αλλάξει το δρομολόγιο, αλλά το καλύτερο δεν είναι και το εφικτό...

mixanitouxronou.gr
sidirodromikanea.blogspot.com