Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Το γρηγορότερο τρένο στον κόσμο κατασκεύασαν στο Kινγκντάο της Κίνας. Βίντεο.

Η εταιρεία China Railway Rolling Stock Corporation είναι αυτή που κατασκεύασε το τρένο τύπου «maglev bullet», το οποίο φαίνεται σαν να αιωρείται καθώς μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 600 χιλιομέτρων την ώρα.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα τρένα maglev, τα οποία χρησιμοποιούνται σε εμπορικά δρομολόγια σε Κίνα, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, βασίζονται σε ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες για να κρατούν μετέωρα τα βαγόνια, χωρίς καμία επαφή με τις ηλεκτρικές ράγες. Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. 

Όπως επισημαίνει το Reuters, το νέο τρένο θα χρειαζόταν μόνο 2,5 ώρες για να διανύσει την απόσταση των 1.000 χιλιομέτρων ανάμεσα στο Πεκίνο και τη Σαγκάη. 
Η ίδια διαδρομή θα διαρκούσε 3 ώρες με το αεροπλάνο και 5,5 ώρες με τις σημερινές υπερταχείες. Η Κίνα πειραματίζεται με την τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης εδώ και δύο δεκαετίες, στη χώρα όμως λειτουργεί μόνο μία τέτοια σιδηροδρομική σύνδεση, ανάμεσα στη Σαγκάη και ένα από τα αεροδρόμια της πόλης. 
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής μηχανικός του CRRC Sifang, Liang Jianying, δήλωσε στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι το τρένο εκπέμπει και χαμηλά επίπεδα ηχορύπανσης αλλά και απαιτεί λιγότερη συντήρηση από άλλα τρένα υψηλής ταχύτητας.  Λόγω της έλλειψης των απαραίτητων σιδηροδρομικών δικτύων, το τρένο ακόμα δεν είναι σαφές σε ποια δρομολόγια θα μπορούσε να εφαρμοστεί....mixanitouxronou.gr
sidirodromikanea