Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Οι πλημμύρες στο Ζενγκζού διαταράσσουν τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές της Ευρασίας.

Μια άνευ προηγουμένου πλημμύρα στο Ζενγκζού της Κίνας θέτει την πόλη υπό κόκκινη προειδοποίηση. Άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκτοπίστηκαν, ενώ η υποδομή υπέστη σημαντική ζημιά. Οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ζενγκζού και Ευρώπης διακόπτονται επίσης, καθώς οι πτητικές λειτουργίες στην αλυσίδα εφοδιασμού έχουν μπλοκαριστεί, ενώ τα τρένα δεν μπορούν να κινούνται ή είναι προσαραγμένα καθ 'οδόν λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.

Της Huilin Shi


Στις 20 Ιουλίου, το Ζενγκζού υπέστη τις βαρύτερες βιώσιμες βροχοπτώσεις, προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες και διαταράσσοντας την κυκλοφορία. Η δυνατή βροχή οδήγησε σε σοβαρές πλημμύρες στην πόλη Ζενγκζού, με τη στάθμη του νερού σε πολλά ποτάμια να αυξάνεται και πολλές δεξαμενές να ξεπερνούν το όριο πλημμύρας. Πηγές κοντά στην κατάσταση ανέφεραν ότι το υπόγειο κλείνει λόγω πλημμυρών, οι εμπορευματικοί σιδηρόδρομοι διακόπτονται και οι αυτοκινητόδρομοι κλείνουν προσωρινά, χωρίς καθορισμένη ημερομηνία για την ανάκαμψη της κυκλοφορίας.
Πιθανές διακοπές κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον Will Kong, τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της THI Railway Business Unit, «η τρέχουσα λειτουργία του τρένου Κίνας-Ευρώπης μέσω του Zhengzhou είναι αρκετά φυσιολογική, με εκτιμώμενη καθυστέρηση 2-3 ημερών. Η απώλεια αγαθών που συσσωρεύονται στην αποθήκη δεν είναι σημαντική, επειδή υπήρχαν προληπτικά μέτρα πριν από τη δυνατή βροχή ». Το THI είναι ένας μεταφορέας που χρησιμοποιεί κυρίως τη διαδρομή μέσω του Zhengzhou στο δρόμο προς την Ευρώπη.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι με τη μείωση των δυνατοτήτων αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών, πολλοί εξαγωγείς έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν προϊόντα εποχής των Χριστουγέννων που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά σιδηροδρομικώς για να αποφευχθούν καθυστερήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση για σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές στο τέλος του τρέχοντος έτους μετατοπίζεται προς το παρόν, και η αιχμή των εξαγωγών μπορεί να έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Οι πλημμύρες στο Zhengzhou, ένα από τα πέντε μεγάλα κέντρα ενοποίησης των τρένων Κίνας-Ευρώπης, μετατοπίζουν την πίεση εξαγωγής στην Ευρώπη σε άλλα κέντρα ενοποίησης. Επιπλέον, το Zhengzhou είναι ένας προορισμός που πρέπει να πάτε για την Ανατολική και τη Νότια Κίνα προς τα βορειοδυτικά σύνορα. Η πόλη είναι ένα σταυροδρόμι όσον αφορά τη διέλευση συγκεκριμένων συνοριακών σημείων και οι τρέχουσες συνθήκες λειτουργίας του σιδηροδρομικού Zhengzhou θα επηρεάσουν επίσης την αποστολή άλλων τρένων.
Πρώτη εικόνα: edition.cnn.com

https://www.railfreight.com/beltandroad/2021/07/21/flood-in-zhengzhou-disrupts-eurasian-rail-freight/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea