Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές στη βορειοδυτική Γερμανία παρέλυσαν λόγω των πλημμυρών.

Οι πλημμύρες που έχουν σημειωθεί στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της σιδηροδρομικής υποδομής, σε Γερμανία, Βέλγιο και στις Κάτω Χώρες. Στη Γερμανία οι υποδομές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, υφίστανται σημαντικές ζημιές ενώ οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές διεξάγονται με προβλήματα


Η Deutsche Bahn ενημέρωσε το RailFreight.com ότι η κυκλοφορία των τρένων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στη Ρηνανία-Παλατινάτο συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Πολλές διαδρομές είναι εντελώς κλειστές ή προσβάσιμες μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Τα νερά της πλημμύρας προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις γραμμές, την τεχνολογία σηματοδότησης, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα κιβώτια σημάτων σε πολλά μέρη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τα καιρικά φαινόμενα έχουν επηρεάσει τις σιδηροδρομικές γραμμές σε μήκος περίπου 600 χιλιομέτρων.

Τρένα σε ακινησία

Ως αποτέλεσμα των συνεχώς αυξανόμενων υδάτων, τα τρένα στη βορειοδυτική Γερμανία σχεδόν δεν μπορούν να κινηθούν. Κατά συνέπεια, η DB Cargo τους έχει παρκάρει για να τους επιτρέψει να επανεκκινήσουν γρήγορα μετά την έναρξη λειτουργίας των κύριων διαδρομών. «Είμαστε επίσης σε επαφή με όλους τους πελάτες για να συντονίσουμε μεμονωμένα την αποδοχή παραγγελιών, τις διαδικασίες προώθησης ή την ιεράρχηση των τρένων που σχετίζονται με την προμήθεια», σχολίασε ένας εκπρόσωπος.

Καταστροφή υποδομών εμπορευμάτων

Οι εγκαταστάσεις  φορτίου στο Hagen επηρεάζονται άσχημα και ο τερματικός σταθμός του Wuppertal παραμένει κλειστός. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται συνεχώς για την επισκευή κατεστραμμένων υποδομών και τη συντήρηση ανταλλακτικών που εξακολουθούν να λειτουργούν. Σε συνεργασία με την DB Netz, η DB Cargo προσπαθεί να παρέχει εναλλακτικές διαδρομές σε τρένα όπου είναι δυνατόν. Μέχρι στιγμής, αυτές οι εκτροπές πραγματοποιούνται σε μια ευρεία περιοχή έξω από τις πληγείσες περιοχές, προσθέτοντας σημαντικά περισσότερα χιλιόμετρα στις διαδρομές τρένου.

https://www.railfreight.com/railfreight/2021/07/16/flood-update-rail-freight-in-northwest-germany-paralysed/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea