Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ψηλά στην ατζέντα παραμένει η νέα σιδηροδρομική χάραξη.

«Πόλη + Ζωή», «Project» και «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» με διαφορετικές επιστολές ζητούν να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι τελευταίες εξελίξεις για τη Σιδηροδρομική Εγνατία

Ψηλά στην ατζέντα των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας συνεχίζει να είναι το ζήτημα της νέας σιδηροδρομικής χάραξης και η σύνδεση της Δράμας με την υπό σχεδιασμό Σιδηροδρομική Εγνατία.

 Βαγγέλης Ψωμάς

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη των δημάρχων του νομού και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κ. Μπλούχου, αλλά και έπειτα από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη νέα σιδηροδρομική χάραξη, οι τρεις δημοτικές παρατάξεις απέστειλαν διαφορετικές επιστολές αλλά με κοινό αίτημα, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να υπάρξει ενημέρωση του σώματος από τον Δήμαρχο Δράμας για τις πρόσφατες συναντήσεις στην Αθήνα. Παράλληλα, ζητούν ενημέρωση και για την τύχη των ψηφισμάτων που επρόκειτο να κατατεθούν προς τον Πρωθυπουργό για το ίδιο θέμα.

Η κοινή επιστολή των παρατάξεων «Πόλη + Ζωή» και «Αυτοδιοίκηση Πολιτών»

Σε κοινή επιστολή τους οι δημοτικές παρατάξεις «Πόλη + Ζωή» και «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» απηύθυναν πρόταση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα των εξελίξεων που υπάρχουν για τη Σιδηροδρομική Εγνατία και να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.
Στην επιστολή που έστειλαν από κοινού οι δύο παρατάξεις αναφέρονται τα εξής: «Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρ. 67 του Ν. 3852/2010, στην επόμενη πρόσκληση που θα εκδώσετε για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριλάβετε το θέμα: «Ενημέρωση – συζήτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και λήψη απόφασης για τις περαιτέρω ενέργειες». Έχουν παρέλθει σχεδόν 2 μήνες από τις 02/06/2021, που λήφθηκε σχεδόν ομόφωνα η σχετική με τη χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν συγκεκριμένες εξελίξεις. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Δράμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού και λήφθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τους επιδοθεί σχετικό ψήφισμα. Εκδόθηκαν σχετικά ψηφίσματα και από διάφορους φορείς της Δράμας. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Δράμας (από κοινού με τους άλλους δημάρχους του Νομού και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δράμας) με τον Γενικό Γραμματέα του αρμόδιου Υπουργείου και υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις.
Κατόπιν τούτων, θεωρούμε αναγκαίο να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας για όλες τις εξελίξεις και τη μέχρι τώρα πορεία στο πλαίσιο των ειλημμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από συζήτηση να ληφθεί απόφαση για τις περαιτέρω ενέργειες.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι οφείλουμε να μην αδρανήσουμε ούτε στιγμή και να μην απογοητεύσουμε τις Δραμινές και τους Δραμινούς, που δικαίως θεωρούν πάρα πολύ σημαντικό το θέμα και, όπως καταδεικνύεται από τις δημόσιες ανακοινώσεις φορέων και συμπολιτών μας, απαιτούν τη διέλευση του βασικού άξονα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας από τη Δράμα».

Η επιστολή της παράταξης «Project»

Τη ίδια ώρα, και η δημοτική παράταξη «Project», με διαφορετική επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνει ότι συμφωνεί να συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο θέμα στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής:
«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος Δράμας, κύριος Μαμσάκος, ενήργησε αυτοβούλως και, σε κάθε περίπτωση, έναντι της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, όσον αφορά το θέμα της αντίδρασης του δήμου μας στο θέμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Χθες, δύο από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν αίτημα για εισαγωγή του θέματος της ενημέρωσης για τις εξελίξεις για τη Σιδηροδρομική Εγνατία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρότι δεν ενημερωθήκαμε επισήμως για τη βούλησή τους ούτε προτάθηκε στην παράταξή μας να συνυπογράψουμε το αίτημα, προφανώς για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών επιδιώξεων λίγων, σας ενημερώνουμε ότι και η παράταξη «Project Δράμα 2020» συμφωνεί να συμπεριληφθεί το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δράμα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο κυρίως εξαιτίας της ανεπάρκειας των τοπικών πολιτικών δυνάμεων και της αδυναμίας συσπείρωσης όλων γύρω από έναν κοινό σκοπό. Η τακτική τόσο του δημάρχου όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης είναι ενδεικτικές της διαχρονικής αποτυχίας τους».

xronikadramas.gr
sidirodromikanea