Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΕΦΚΑ: Επέκταση του μέτρου των ηλεκτρονικών ραντεβού και για υποθέσεις του τέως ΕΤΕΑΕΠ.

Όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει τους συναλλασσόμενους ότι πλέον το μέτρο των ηλεκτρονικών ραντεβού επεκτείνεται και για υποθέσεις που αφορούν στο τ. ΕΤΕΑΕΠ.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να καταθέσει αίτημα ή να υποβάλλει ερώτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (επικουρικές συντάξεις και παροχές εφάπαξ) έχει πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του ηλεκτρονικού ραντεβού.

Η αποδοχή από το κοινό του μέτρου των ηλεκτρονικών ραντεβού αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία, καθώς ήδη ξεπέρασαν σε αριθμό τις 650.000 κατά τους πρώτους 10 μήνες λειτουργίας του, απαλλάσσοντας τους πολίτες από αναμονή, περιττές μετακινήσεις και ταλαιπωρία.

Η επιτυχία των ηλεκτρονικών ραντεβού τον καιρό της πανδημίας προκάλεσε και τη μονιμοποίηση του μέτρου, αλλά και τη διεύρυνση του χρονικού ορίζοντα κλεισίματος των ραντεβού από 2 εβδομάδες, που ίσχυε μέχρι πρότινος, σε 5 εβδομάδες.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικού ραντεβού παρέχεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου Gov.gr καθώς και της επίσημης ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr).

newsbeast.gr
sidirodromikanea