Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ιαπωνία: Το Σιδηροδρομικό Πάρκο στο ιστορικό ορεινό πέρασμα Ουσούι



To Oυσούι Τόγκε πέρασμα Ουσούι) είναι ένα ορεινό πέρασμα ανάμεσα στους νομούς Γκούνμα και Ναγκάνο που τουλάχιστον από τον 8ο αιώνα αποτελούσε έναν από τους κύριους δρόμους που ένωνε περιοχές της κεντρικής Ιαπωνίας.

ΤΖΟΥΝΚΟ ΝΑΓΚΑΤΑ 

 Για περισσότερο από έναν αιώνα, από το 1883 μέχρι το 1997, λειτουργούσε σιδηροδρομική γραμμή 11,2 χιλιομέτρων μεταξύ των σταθμών Γιοκοκάουα (νομός Γκούνμα) και Καρουϊζάουα (νομός Ναγκάνο). Λόγω της κλίσης 6,7% του εδάφους είχε μέχρι το 1963 οδοντωτό σιδηρόδρομο που αντικαταστάθηκε με κανονική γραμμή για την οποία κατασκευάστηκαν 25 αμαξοστοιχίες JNR Class EF63. Η γραμμή που ήταν τμήμα της Shinetsu Main Line  έκλεισε το 1997 και αντικαταστάθηκε από τη γραμμή Nagano Shinkansenπου διασχίζει την περιοχή μέσα από τούνελ και άνοιξε για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ναγκάνο.

Το 1998 άνοιξε στον σταθμό Γιοκοκάουα  στην πόλη Άννακα  το σιδηροδρομικό πάρκο “Ουσούι Τόγκε Τετσουντό Μπουνκαμούρα”  προς ανάμνηση της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής.
Tο πάρκο είναι ένα ταξίδι στην ιστορία της αλλά και ένας σιδηροδρομικός “παράδεισος” για μικρούς και μεγάλους με πολλές δραστηριότητες, ανάμεσά τους και η οδήγηση της αμαξοστοιχίας EF63!

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©IAPONIA.GR











Η θέση του οδηγού στην ηλεκτρική αμαξοστοιχία EF62 54.


Οι οδοντωτές ράγες.


Σχεδιαγράμματα που φαίνεται η κλίση του εδάφους και τα τρένα υποβοήθησης.

Ο οδηγός ελέγχει την ατμομηχανή του τρένου μινιατούρα πριν το μικρό ταξίδι 300 μέτρων για παιδιά (και τους γονείς τους).

Τρένο που προσφέρει μια ωραία σιδηροδρομική περιήγηση στο πάρκο.

Μνημείο προς ανάμνηση του οδοντωτού σιδηρόδρομου που λειτουργούσε μέχρι το 1963.
Ο σταθμός Γιοκοκάουα. Αριστερά φαίνονται τροχοί του οδοντωτού.
Το τραίνο της JR Shinetsu Line στο σταθμό Γιοκοκάουα.Στο πάρκο μπορείτε να αγοράσετε και το διάσημο στην περιοχή μπέντο (πακεταρισμένο φαγητό) που περιέχει ποικιλία τοπικών γεύσεων.


O σταθμός Γιοκοκάουα απέχει περίπου μισή ώρα με τρένο (JR Shinetsu Line) από το σταθμό του Τακασάκι. Από το Τόκιο για το Τακασάκι υπάρχει γραμμή σινκάνσεν (Joetsu Shinkansen) και η διαδρομή διαρκεί 50 λεπτά (δείτε ένα βίντεο που τραβήξαμε σε παλαιότερο ταξίδι μας Τόκιο-Τακασάκι). Εναλλακτικά με κανονικά τρένα η διαδρομή μέχρι τον σταθμό Γιοκοκάουα διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες.

iaponia.gr
sidirodromikanea