Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών του Μετρό.

Για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της εισόδου του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που γειτνιάζει με το τέμενος Χαμζά-Μπέη (Αλκαζάρ) θα εφαρμοσθούν από την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Διακόπτεται η κυκλοφορία στο βόρειο τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία έως το ύψος της συμβολής με την οδό Χρήστου Βαμβακά.

2. Η κυκλοφορία του βορείου κλάδου της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αποκαθίσταται μέσω της οδού Αντιγονιδών. Εναλλακτικά ως παρακάμψεις θα λειτουργήσουν οι οδοί Χαλκέων και Συγγρού.

3. Μετατοπίζεται νοτιότερα ο άξονας της οδού Εγνατία σε όλο το εύρος της εργοταξιακής κατάληψης.

4. Συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι λοιπές υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της κατασκευής του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Τροχαίας η ισχύς των παραπάνω ρυθμίσεων είναι 12 μήνες. Η Αττικό Μετρό θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των εργασιών ώστε η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου να αποδοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό.

Καθόλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, τα συνεργεία της αναδόχου κοινοπραξίας θα είναι στη διάθεση των περιοίκων και των παρακείμενων επιχειρήσεων για την εξυπηρέτηση τους.

sidirodromikanea