Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Φλώρινα: Η σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς αντικείμενο συνάντησης με ΕΡΓΟΣΕ.

Η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Βίνη.

Γράφει η Θωμαή Αδάμου

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, “ο κ. Βίνης με ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει μελέτη κόστους-οφέλους από την ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με την παραπάνω γραμμή η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 προτάσεις και η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022. Με βάση αυτή τη μελέτη, αλλά και άλλες προϋποθέσεις και όρους, θα αποφασιστεί ποια διαδρομή τελικά θα επιλεγεί”. 
Από την πλευρά του ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Βίνη για όλη την κατάσταση που επικρατεί στον νομό Φλώρινας (πολιτική, οικονομική, κοινωνική), εστιάζοντας στο θέμα της δίκαιης μετάβασης, της οικονομικής αιμορραγίας προς FYROM και άλλα θέματα. Ο κ. Αντωνιάδης στάθηκε στο θέμα της ιστορίας του σιδηρόδρομου στον νομό και στο γεγονός ότι η σύνδεση με την Αλβανία αποτελεί μείζονος σημασίας για τον νομό Φλώρινας, για τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και για τη σύντομη σύνδεση μέσω αυτής της επιλογής της Αλβανίας με Ελλάδα και με FYROM-Μοναστήρι.


sidirodromikanea