Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Γερμανία: Δεκάδες γέφυρες, σιδηροδρομικοί σταθμοί και 600 χιλιόμετρα γραμμών καταστράφηκαν.

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι μιλούν για καταστροφή ιστορικής κλίμακας που προκάλεσαν οι πλημμύρες - Οι ζημιές αγγίζουν το 1,3 δισ. ευρώ

Καταστροφή ιστορικής κλίμακας χαρακτήρισαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB) τη ζημιά που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία καταστράφηκαν γραμμές μήκους 600 χιλιομέτρων, 50 γέφυρες, 180 διαβάσεις, αγωγούς και την σηματοδότηση. Προκλήθηκαν ζημίες ύψους περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στον πρώτο ενδιάμεσο απολογισμό που δημοσίευσε η εταιρεία κάνει λόγο για «γιγαντιαία προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών». Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι ζημιές σε περισσότερες από 50 γέφυρες. Επίσης, 180 διαβάσεις, σχεδόν 40 συστήματα σηματοδότησης και πάνω από 1.000 εναέριες γραμμές επαφής και σηματοδότες υπέστησαν ζημιές.
Πολλοί σιδηροδρομικοί σταθμοί επλήγησαν επίσης από την καταιγίδα, ανέφεραν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB), συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων και των συστημάτων φωτισμού.
«Η υποδομή μας δεν καταστράφηκε ποτέ σε μια τέτοια κλίμακα», δήλωσε ο Φόλκερ Χέντσελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής DB Netz AG των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση εγκαταστάσεων και συντήρησης. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο όγκος του νερού προκάλεσε ζημίες ύψους περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ήταν ήδη γνωστό ότι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα πρέπει να κατασκευάσουν πλήρως ή να ανακαινίσουν επτά γραμμές στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες. Σύμφωνα με τους DB, καταστράφηκαν συνολικά σιδηροδρομικές γραμμές μήκους 600 χιλιομέτρων.

protothema.gr
sidirodromikanea