Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Γερμανία: 14χρονο κορίτσι ανέβηκε σε φορτηγό τρένο και ταξίδεψε για 70 χιλιόμετρα. Τραυματίστηκε ελαφρά όταν πήδηξε από τον συρμό.

Ένα 14χρονο κορίτσι ανέβηκε σε φορτηγό τρένο και ταξίδεψε για 70 χιλιόμετρα και πήδηξε ενώ ο συρμός ήταν εν κινήσει. Το περιστατικό συνέβη στη Γερμανία, στη διαδρομή μεταξύ Ettlingen-Stadt και Offenburg στην ομοσπονδιακή πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Λίγο μετά την άφιξή του στο Όφενμπουργκ, η κοπέλα πήδηξε από το τρένο ενώ κινείται ακόμα, με μια ανοιχτή πληγή στο κεφάλι της και εκδορές στο υπόλοιπο σώμα της. Ευτυχώς, μετά από ιατρική περίθαλψη, το κορίτσι είναι εντάξει στην υγεία της και είναι ασφαλής στο σπίτι της.

Νίκος Παπατόλιος


Η Ομοσπονδιακή Αστυνομική Επιθεώρηση του Όφενμπουργκ ανέφερε το περιστατικό. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί κλήθηκαν από το ίδιο το κορίτσι αφού εγκατέλειψαν το τρένο και μαζί με τους εργαζόμενους διάσωσης την πήγαν στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη.

Επικίνδυνο παιχνίδι

Το 14χρονο κορίτσι δεν ήταν μόνο του κατά την επιβίβαση στο τρένο. Ένα άλλο κορίτσι (15) τη συνόδευσε και, καθώς βρέθηκαν σε μια περιοχή συστημάτων τροχιάς, αποφάσισαν να ανέβουν σε ένα  φορτηγό τρένο. Ωστόσο, όταν το τρένο άρχισε να κινείται, το 15χρονο κορίτσι κατάφερε να φύγει. Δυστυχώς, η φίλη της δεν είχε την ίδια τύχη και αναγκάστηκε να ταξιδέψει σε αυτό για 70 χιλιόμετρα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανέφερε ότι το τρένο έπρεπε να επιβραδυνθεί λίγο πριν φτάσει στο Offenburg λόγω ισχυρών ανέμων. Τότε ο «παράνομος επιβάτης» βρήκε την ευκαιρία να πηδήξει ενώ το τρένο ήταν ακόμα σε κίνηση. Ως αποτέλεσμα, τραυματίστηκε και κάλεσε την αστυνομία για βοήθεια. Ο λόγος για τον οποίο οι δύο φίλες επιβιβάστηκαν στο τρένο, είναι ακόμη υπό έρευνα.

Τέτοιες καταστάσεις  μπορούν να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες και θανατηφόρες για την ανθρώπινη ζωή και γι 'αυτό απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε σιδηροδρομικές γραμμές ή εμπορευματικές αμαξοστοιχίες, εάν δεν συνοδεύονται από ειδικούς. Η αστυνομία επέστησε την προσοχή στους κινδύνους που συνοδεύουν τέτοιες συμπεριφορές που μπορούν επίσης να έχουν νομικές επιπτώσεις.

https://www.railfreight.com/humaninterest/2021/07/22/germany-girl-risks-life-travelling-on-freight-train/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea