Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ένας σιδηροδρομικός σταθμός που μοιάζει με διαστημικό σταθμό του Star Wars

Το μέλλον έφτασε και είναι φτιαγμένο από ατσάλι, γυαλί και σκυρόδεμα!
Ο κόσμος αλλάζει! Τα βαρετά κτίρια της καθημερινής ζωής μεταμορφώνονται σταδιακά σε φουτουριστικά γιγαντιαία γλυπτά. Μοιάζουν με τα διαστημόπλοια των sci-fi ταινιών που βλέπουμε στον κινηματογράφο.
Τεράστιοι όγκοι από ατσάλι, σκυρόδεμα και γυαλί, με έντονες γραμμές και καμπύλες, αλλάζουν εντελώς τον τρόπο που βλέπουμε την πραγματικότητα, βάζοντας φαντασία σε έναν κόσμο φτιαγμένο από ολόιδιες αδιάφορες μεζονέτες που είναι λες και βγαίνουν από φασόν συνοικιακή βιοτεχνία του '80. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα σχέδια γι αυτό τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Tulum, για τη σιδηροδρομική γραμμή Tren Maya, στο Μεξικό. Το έργο έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το αρχιτεκτονικό γραφείο Aidia Studio που δραστηριοποιείται στο Μεξικό και την Αγγλία. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πλέγμα με διάτρητη οροφή κατασκευασμένο από ατσάλι και σκυρόδεμα, επενδυμένο με μεγάλες κρυστάλλινες πλάκες που καλύπτει τις πλατφόρμες. 

Εσωτερικά η κατασκευή θα είναι καλυμμένη με ξύλο ώστε να μην είναι ψυχρό και να νιώθουν οι ταξιδιώτες ότι βρίσκονται σε ένα φυσικό περιβάλλον. Αυτή είναι η νέα αρχιτεκτονική, μια αρχιτεκτονική στην υπηρεσία του ανθρώπου, που λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τον εντυπωσιασμό του θεατή αλλά τα συναισθήματά του.

Info: aidia-studio.com
bovary.gr
sidirodromikanea