Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Το Hyperloop είναι το τρένο - τεχνολογικό «θαύμα» της Ιταλίας.

Θα κάνει αποστάσεις 45 λεπτών σε μόλις 10!
Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Το ξέρεις και το θαυμάζεις. Έχει φέρει πολλές διευκολύνσεις στην καθημερινότητα και έχει καλύψει ό,τι ανάγκη έχει δημιουργηθεί στον άνθρωπο.

Νατάσσα Σχοινά

Είναι φορές, όμως, όπως αυτή, που μένεις να θαυμάσεις το τεχνολογικό επίτευγμα. Η εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών τεχνολογιών, SpaceX και ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, πρότειναν το 2012 ένα σύστημα μεταφοράς που θα κινείται σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Η ταχύτητα του Hyperloop Italia

Για να καταλάβεις για τι ταχύτητα μιλαμε, το εν λόγω μεταφορικό μέσο θα μπορεί να διασχίσει την απόσταση μεταξύ του Μιλάνου και του αεροδρομίου της Malpensa σε 10 λεπτά -από 43!-. Θα χρησιμοποιούνται, μάλιστα, επαναχρησιμοποιούμενες πηγές ενέργειας.

Η τεχνολογία του Hyperloop βασίζεται σε αγωγούς χαμηλής πίεσης, μέσα στους οποίους θα περνούν τα βαγόνια. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects έχει ήδη αναλάβει το πρότζεκτ για να προσφέρει στην Ιταλία τη νέα σούπερ γρήγορη συγκοινωνία.

Οι δηλώσεις των υπεύθυνων

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Hyperloop Italia. Το πάντρεμα μετασχηματιστικής αρχιτεκτονικής, μηχανικής και αστικού σχεδιασμού με το πιο αποτελεσματικό, βιώσιμο δίκτυο μεταφοράς για να βελτιώσουμε σημαντικά την προσβασιμότητα, τη σύνδεση και την ευημερία στις πόλεις μας», είπε ο υπεύθυνος των Zaha Hadid Architects, Patrik Schumacher.
«Μοιραζόμαστε τη διεπιστημονική προσέγγιση που συνδυάζει καινοτομίες στο σχέδιο και τις λειτουργικές τεχνολογίες με προτερήματα των υλικών οικολογικού ήχου και τις κατασκευαστικές πρακτικές»




queen.gr
sidirodromikanea