Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Το τραινάκι του Οδοντωτού σφύριξε ξανά - Η γραμμή γίνεται τουριστική.

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου, την Κυριακή το πέρασμα από τον Βουραϊκό
Το ιστορικό τρένο του Οδοντωτού σφύριξε ξανά, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες και το ενδιαφέρον του κόσμου έδειξε από την αρχή ότι είναι μεγάλο.

Από το πρωί της Τετάρτης τα τηλέφωνα του σιδηροδρομικού σταθμού του Διακοπτού δεν έπαψαν να χτυπούν από τον κόσμο που ζητούσε να μάθει πληροφορίες για τα δρομολόγια του τρένου, αλλά και να κλείσει εισιτήριο.
Η επαναλειτουργία του Οδοντωτού έρχεται να συνδυαστεί με δυο σημαντικό γεγονότα, το ένα βραχυπρόθεσμης κλίμακας και το άλλο μακροπρόθεσμης αφού μπορεί να δώσει στο τρένο μία ακόμα μεγαλύτερη δυναμική για τα επόμενα χρόνια.
Το πρώτο γεγονός έχει να κάνει με το πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού την Κυριακή στις 6 Ιουνίου, ένα event που έχει γίνει θεσμός, συγκέντρωνε αρκετό κόσμο πριν από την πανδημία και φέτος που πραγματοποιείται ξανά ελκύει το ενδιαφέρον δεκάδων πεζοπόρων.
Το πέρασμα από το φαράγγι του Βουραϊκού έρχεται με τη συμπλήρωση των 125 χρόνιας ζωή του Οδοντωτού και για τον σκοπό αυτοί οι αρμόδιοι φορείς έχουν ετοιμάσει μία σειρά από σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το δεύτερο γεγονός μπορεί να δώσει στο ιστορικό τρένο μια άλλη δυναμική για τα επόμενα χρόνια. Σχετίζεται με τον χαρακτηρισμό της γραμμής ως τουριστικής.

Πάνω από 500 τουρίστες

Ο χαρακτηρισμός αυτός που, σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΣΕ, είναι προ των πυλών και θα πρέπει να θεωρείται ως ένα τετελεσμένο γεγονός, θα ανανεώσει και θα εκσυγχρονίσει την γραμμή, δίνοντας της μία καθαρά τουριστική προοπτική.
Θα ανακαινίσει τα ιστορικά κτίρια που σχετίζονται με τον Οδοντωτό, αλλά το κυριότερα από όλα είναι ότι θα αυξήσει τα δρομολόγια, μεταφέροντας έτσι περισσότερους επισκέπτες και τουρίστες.
Το τρένο έτσι θα δώσει μία τουριστική αναπτυξιακή τροχιά και τους καλοκαιρινούς μήνες τα Καλάβρυτα, με τους παράγοντες του τουριστικού κλάδου, σε συνεργασία με τους φορείς, να ετοιμάζουν ένα φάκελο πάνω στο όλο project, κάνοντας τις προτάσεις τους στην ΤΡΕΝΟΣΕ.
Αν όλα πάνε καλά το τραινάκι θα φέρνει το καλοκαίρι στα Καλάβρυτα από 500 έως 1000 τουρίστες την εβδομάδα, αρκεί βέβαια να υπάρχει η κατάλληλη προβολή του από τους αρμοδίους και να στηριχθεί από όλους τους φορείς.

Τα δρομολόγια του τρένου

Για την ώρα τα δρομολόγια του Οδοντωτού που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα μέσα από μια ξεχωριστή διαδρομή, έχουν ως εξής:

Τα δρομολόγια από Καλάβρυτα για Διακοπτό είναι στις 10.17, στις 12.43 και στις 15.30. Θυμίζουμε ότι λόγω των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων περιορίζεται.

patrasevents.gr
sidirodromikanea