Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Για μια νύχτα το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά γίνεται θερινό σινεμά.

Το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά μετατρέπεται σε θερινό σινεμά για ένα και μόνο βράδυ, φιλοξενώντας στις 16/6 την avant premiere της ταινίας «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη ο οποίος θα βρίσκεται στην προβολή.

Του Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

Στο χώρο που στεγάζεται το νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο, πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινό το εξαιρετικό ντεμπούτο του ταλαντούχου Έλληνα σκηνοθέτη, το οποίο βραβεύτηκε στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου. Το «Digger» ενώνει στη μεγάλη οθόνη τους Βαγγέλη Μουρίκη και Αργύρη Πανταζάρα σε ρόλο πατέρα και γιου αντίστοιχα, οι οποίοι επανενώνονται μετά από χρόνια στην καρδιά ενός δάσους, όπου κατοικεί ολομόναχος ο χαρακτήρας του Μουρίκη. Στο φόντο οι προσπάθειες μιας ιδιωτικής εταιρείας να κάνει εξορύξεις στην περιοχή και ο διχασμός των ντόπιων ανάμεσα σε εκείνους που στηρίζουν και όσων είναι ενάντιοι στις κινήσεις της.

banner
Η προβολή διεξάγεται στο πλαίσιο της ενέργειας «Σινεμά ο Σταθμός» από τη FIX Hellas, η οποία «ζωντανεύει» ξανά παλιούς σιδηροδρομικούς σταθμούς όπου παρουσιάζονται βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Τον Πειραιά διαδέχονται σύντομα η Καλαμάτα, η Τρίπολη, η Πάτρα και το Μεσολόγγι. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με την επιλογή των πόλεων να βασίζεται στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821. Σημαντικοί αρωγοί στην υλοποίηση της δράσης είναι ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ.
Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, η είσοδος στον χώρο της προβολής θα πραγματοποιηθεί μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες έχουν εξαντληθεί.

athinorama.gr
sidirodromikanea