Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Αχαΐα: Μόλις δύο δρομολόγια την ημέρα από το τρενάκι του Οδοντωτού.

Κι όμως ειδικά το φετινό καλοκαίρι υπάρχει ενδιαφέρον

Την αύξηση των δρομολογίων του Οδοντωτού ζητούν οι επαγγελματίες της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων για την φετινή καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, πιστεύοντας ότι το τραινάκι μπορεί να φέρει τουρίστες στην περιοχή τους.

Μέχρι σήμερα τα δρομολόγια που εκτελούνται σε καθημερινή βάση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που διαχειρίζεται την γραμμή είναι μόλις δύο. Ακόμα και το μέτρο για τα τρία δρομολόγια του Σαββατοκύριακου δεν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Τα δρομολόγια είναι ελάχιστα ως προς τις προσδοκίες που έχει η αγορά της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων από το τραινάκι που έχει δείξει την δυναμική που έχει, καθώς είναι η κύρια τουριστική ατραξίον της περιοχής για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κι αυτά τη στιγμή που υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από το επιβατικό κοινό, από ντόπιους, αλλά και τουρίστες που θα ήθελαν να διασχίσουν την καρδιά του βουνού και το φαράγγι του Βουραϊκού, με το ιστορικό τρένο, σε μία μαγική διαδρομή.

Ειδικά το φετινό καλοκαίρι, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του '21, την Βόστιτσα και τα Καλάβρυτα να έχουν ένα σημαντικό ρόλο στις εκδηλώσεις που γίνονται, το τραινάκι θα μπορούσε να είχε αυξήσει τα δρομολόγια του και να δώσει πνοή στην περιοχή.

Το τρένο της γραμμής του Οδοντωτού κλείνει πλέον 125 χρόνια ζωής και σύμφωνα με τους παράγοντες Αιγιάλειας των Καλαβρύτων, μπορεί να συνδράμει άμεσα, από το φετινό καλοκαίρι, στην ενίσχυση της αγοράς και στην ανάδειξη της τουριστικής δυναμικής της όλης περιοχής.

patrasevents.gr
sidirodromikanea