Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Απεργία 6 Μαΐου: «Black out» σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα και σήμερα λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας

Σε απεργιακό κλοιό για μία ακόμη ημέρα η χώρα για τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με τα συνδικάτα να στοχεύουν στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της που αποφάσισαν να κρατήσουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας. Σημειώνεται ότι στην πανελλαδική απεργία θα συμμετέχουν και οι Ομοσπονδίες των υγειονομικών.

Σήμερα, Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί αν πραγματοποιηθούν στην Αθήνα οι εξής συγκεντρώσεις:
ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. (Το κάλεσμα στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ)
Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10:00 στο Σύνταγμα.
Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και Αναρχικοί στις 10:30 στα Προπύλαια

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2 & 3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.

Τα λεωφορεία θα είναι τα μόνα που θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Δεμένα στα λιμάνια της χώρας τα πλοία

Δεμένα θα πααρμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

newsbomb.gr
sidirodromikanea