Τρίτη 4 Μαΐου 2021

5 εκατομμύρια εισιτήρια τρένων με κόστος κάτω των 39 ευρώ καθώς η Γαλλία άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Καθώς η Γαλλία έχει άρει τους κανόνες που περιόριζαν τα ταξίδια για λόγους αναψυχής και τουρισμού, η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF κυκλοφόρησε 5 εκατομμύρια σιδηροδρομικά εισιτήρια για τιμές έως 39 ευρώ.


Η SNCF ξεκίνησε τη Δευτέρα την εκστρατεία για τις καλοκαιρινές πωλήσεις με στόχο την ενίσχυση των κρατήσεων τρένων καθώς έχουν αρθεί τα μέτρα των 10 χιλιομέτρων  που περιόριζε τα ταξίδια στη Γαλλία.

Ο επικεφαλής της σιδηροδρομικής εταιρείας, Christophe Fanichet, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien ότι ο στόχος ήταν να «ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων στη Γαλλία, που τώρα θέλουν να φύγουν».

Η προσφορά περιλαμβάνει συνολικά 5 εκατομμύρια εισιτήρια με ανώτατο όριο τα 39 ευρώ στα τρένα TGV Inoui υψηλής ταχύτητας, τρένα Ouigo χαμηλού κόστους και περιφερειακά τρένα Intercité, καλύπτοντας 3.000 προορισμούς κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, σύμφωνα με την Fanichet.

Επιπλέον, η σιδηροδρομική εταιρεία θα θέσει σε πώληση μια ειδική προσφορά για παιδιά κάτω των 12 ετών, με εισιτήρια καλοκαιρινών διακοπών να πωλούνται σε 8 € μεταξύ 4 Μαΐου και 15 Μαΐου.

Όλα αυτά τα εισιτήρια θα είναι ανταλλάξιμα και θα επιστραφούν πλήρως έως τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση, η οποία είναι η πολιτική για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Αυτές οι πολιτικές ακύρωσης θα λήξουν στις 9 Μαΐου. Από τις 10 Μαΐου έως τις 29 Αυγούστου θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που ακυρώνουν το αργότερο τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι τους θα πληρώνουν τον κανονικό ναύλο.

Η SNCF δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των τρένων που τρέχουν τους επόμενους μήνες, φτάνοντας το 80% των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV σε σύγκριση με το 40 τοις εκατό σήμερα.

thelocal.fr/20210503/5-million-train-tickets-for-under-e39-as-france-lifts-travel-restrictions/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea