Σάββατο 15 Μαΐου 2021

10 λόγοι για να ταξιδέψετε με τρένο.

Μπορεί στη χώρα μας να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλές το τρένο ως τρόπος μετακίνησης για διακοπές και ταξίδια – φυσικά δεν υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές – όμως στο εξωτερικό τα ταξίδια με τρένο κατέχουν ίσως τη νο1 θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών – ειδικά των νέων!

Το τρένο φαντάζει ολοένα και πιο ελκυστικό για τους περισσότερους ανθρώπους τόσο λόγω μειωμένου κόστους όσο και λόγω της ωραίας διαδρομής που συνήθως ακολουθεί.

Θέλετε όμως να μάθετε 10 λόγους που το τρένο είναι ακόμα στη καρδιά των ταξιδιωτών;

Εξοικονόμηση χρημάτων

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, τα ταξίδια με τρένο είναι πολύ πιο οικονομικά από το αεροπλάνο ή το αυτοκίνητο. Εξαίρεση αποτελεί όταν βρίσκεται κάποια καλή προσφορά στα αεροπορικά εισιτήρια(και σ’αυτό φυσικά βοηθάει το travelo.gr !). Για παράδειγμα η διαδρομή Ν.Υόρκη – Μόντρεαλ κοστίζει 135$ με το τρένο ενώ με το αεροπλάνο η τιμή είναι στα 300$ περίπου! Καταλαβαίνετε ότι η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη!

Σταθερές τιμές

Σε αντίθεση με τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, οι τιμές στα τρένα είναι πάντα σταθερές. Δεν έχει σημασία η περίοδος ή εάν υπάρχει αυξημένη ζήτηση ή όχι – οι τιμές στα εισιτήρια των τρένων θα είναι πάντα οι ίδιες!

Ευελιξία

Αρκετές φορές, ειδικά σε κοντινά δρομολόγια εντός χώρας, δε χρειάζεται να κάνετε κράτηση μέρες πριν – απλά εμφανίζεστε στο σταθμό και κλείνετε τα εισιτήριά σας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος προγραμματισμός όπως με τα αεροπορικά ναύλα.

Περισσότερες αποσκευές

Δυστυχώς στις μέρες μας όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν εξτρά για τις βαλίτσες σας. Ενώ έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε με μια μικρή βαλίτσα δωρεάν, αυτή δε μπορεί να σας καλύψει για αρκετές ημέρες στις διακοπές σας. Στα ταξίδια με το τρένο, δεν έχετε τον περιορισμό της βαλίτσας και μπορείτε να έχετε όσες αποσκευές θέλετε – φυσικά με..μέτρο!

Λιγότερη βιασύνη

Στα ταξίδια με αεροπλάνο θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο περίπου 2 ώρες πριν την αναχώρηση σας. Σε αντίθεση, όταν ταξιδεύετε με το τραίνο δεν υπάρχει λόγος βιασύνης! Ειδικά εάν έχετε βγάλει τα εισιτήριά σας από πιο πριν, μπορείτε να είστε στην αποβάθρα και 10΄πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση του δρομολογίου σας!

Κοντά στο κέντρο της πόλης

Οι περισσότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται είτε κοντά στο κέντρο της πόλης είτε διαθέτουν άμεσα συνδεδεμένο δίκτυο με αυτήν. Αντίθετα, τα αεροδρόμια βρίσκονται συνήθως έξω από την πόλη και η πρόσβαση στο κέντρο γίνεται με λεωφορεία και τρένα, που κοστίζουν ακριβά.

Προσέχουμε το περιβάλλον!

Τα σύγχρονα τρένα δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον τόσο όσο ένα αεροπλάνο – και φυσικά είναι πολύ πιο φιλικά έναντι των παλαιοτέρων τρένων. Έτσι, εάν σας ενδιαφέρει η ζωή του πλανήτη μας, μπορείτε να συμβάλλετε παίρνοντας το τρένο αντί του αεροπλάνου για τα ταξίδια σας!

Γοητεία!

Τα ταξίδια με τρένο διαθέτουν μια παλιά, διαχρονική γοητεία! Κάνουν το μυαλό σου να ταξιδεύει και να δει μοναδικές εικόνες κατά την διαδρομή. Να γνωρίσει ανθρώπους, να κάνει παρέες και προπάντων να χαλαρώσει.

Άνεση

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τον διαθέσιμο χώρο στα αεροπλάνα, έτσι ώστε να προσφέρουν χαμηλότερα αεροπορικά εισιτήρια αλλά περισσότερους επιβάτες ανά πτήση. Στο τρένο θα έχετε μεγαλύτερη άνεση για εσάς και τα πόδια σας και θα απολαύσετε το ταξίδι σας δίχως να κουραστείτε!

Ενδιάμεσοι σταθμοί

Με το τρένο μπορείτε να ξεκινήσετε για έναν προορισμό και ενδιάμεσα να σταματήσετε σε άλλους 4-5 σταθμούς και έπειτα να συνεχίσετε ξανά. Έτσι μπορείτε να οργανώσετε ένα μεγάλο ταξίδι και να επισκεφθείτε δεκάδες προορισμούς όπου υπάρχει σιδηροδρομική ένωση!

travelo.gr

sidirodromikanea