Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Απόδραση χωρίς ελέγχους: Με προαστιακό από Αθήνα στην Κόρινθο χωρίς ένα…μπλόκο.

Στα διόδια στις εθνικές οδούς, στους παράδρομους ακόμη και στα λιμάνια, τα μπλόκα της αστυνομίας είναι παντού και είναι σκληρά.
Κανείς δεν περνάει από την Αττική για να πάει σε κάποιον άλλον νομό, εάν δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η επιχείρηση «Πάσχα στην πόλη» είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όμως το «καλό το παλικάρι, ξέρει και άλλο μονοπάτι». Όπως κατέγραψε η κάμερα του Live news και η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, η Κερκόπορτα για να πάει κάποιος να γιορτάσει το Πάσχα στο χωριό του είναι ο προαστιακός.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο τρόπος αυτός είναι τόσο διαδεδομένος που στην Κόρινθο έξω από το σταθμό του τρένου τα ταξί σχηματίζουν ουρά για να πάρουν πελάτες που αποβιβάζονται από το συρμό.

Ρεπόρτερ της εκπομπής πήγε στον σταθμό του προαστιακού στην Αθήνα, πλήρωσε το εισιτήριο του, επιβιβάστηκε και ταξίδεψε κανονικά για την Κόρινθο. Εκτός νομού δηλαδή.
Η εικόνα αποδεικνύει πως δεν ήταν ο μόνος που σκέφτηκε ότι με τον προαστιακό μπορείς να φτάσεις γρήγορα, άνετα και κυρίως χωρίς έλεγχο από την Αθήνα στην Χαλκίδα ή την Κόρινθο.

Οι βαλίτσες στα βαγόνια είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως η έξοδος του Πάσχα γίνεται κανονικά και κυρίως μαζικά.
Ο μόνος έλεγχος που γίνεται καθώς είναι και ο μόνος που επιτρέπεται να γίνεται από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ είναι για το αν κάποιος έχει εισιτήριο.
Κατά τα λοιπά όμως οι αστυνομικοί έλεγχοι απουσιάζουν πλήρως στους σταθμούς και με το τρένο από την στιγμή που κάποιος θα μπει η απόδραση είναι εξασφαλισμένη αφού είναι απίθανο να σταματήσει το τρένο στην μέση του πουθενά για έλεγχο όπως γίνεται για παράδειγμα στα ΚΤΕΛ.
Είναι τόσο διαδεδομένος μάλιστα ο τρόπος αυτός για να ξεφεύγουν οι εκδρομείς από τους ελέγχους που στην Κόρινθο τα ταξί περιμένουν καθημερινά τους εκδρομείς.


Στην Ακράτα η κίνηση είναι υποτονική σε σχέση με άλλες χρονιές. Η δύσκολη πρόσβαση λόγω των ελέγχων κράτησε πολλούς Πατρινούς μακριά από την καθιερωμένη πασχαλιάτικη εξόρμησή τους.

Από την άλλη όμως πληροφορίες λένε πως πολλοί είναι αυτοί που τσεκάρουν καθημερινά με συγγενείς και φίλους την πορεία των μπλόκων στην περιοχή ώστε μόλις φανεί ότι τα μπλόκα έχουν περιοριστεί να επιχειρήσουν την έξοδο.

aftodioikisi.gr
sidirodromikanea