Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Αγγλία: Το νέο τρένο της Greater Anglia κάνει το παρθενικό του ταξίδι στο βόρειο Essex. Βίντεο.

Οι ταξιδιώτες νωρίς το πρωί επιβιβάστηκαν σε ένα από τα βρετανικά ηλεκτρικά τρένα της εταιρείας, τα οποία έφυγαν από την Clacton στις 5.20 π.μ. την Τρίτη με προορισμό την London Liverpool Street.

Του Τζέιμς Ντουάν

Ο Andrew Goodrum, διευθυντής επιχειρηματικής ετοιμότητας της Greater Anglia, ο οποίος βρισκόταν στο πρώτο ταξίδι επιβατών, δήλωσε: «Είναι υπέροχο να βλέπουμε περισσότερες από τις διαδρομές μας που εξυπηρετούνται από ολοκαίνουργια τρένα.
«Προφανώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τόσοι επιβάτες όσο συνήθως λόγω του Covid-19, αλλά καθώς ακολουθούμε τον χάρτη πορείας εκτός κλειδώματος, είμαστε βέβαιοι ότι οι επιβάτες θα εκτιμήσουν  αυτά τα τρένα.
«Από τότε που παρουσιάσαμε για πρώτη φορά τα νέα μας τρένα Alstom στην υπηρεσία επιβατών τον περασμένο Νοέμβριο, είμαστε ενθουσιασμένοι με τις απαντήσεις των επιβατών - τους αρέσουν η άνεση των καθισμάτων, οι πρίζες και οι πρίζες USB, το γρήγορο δωρεάν Wi-Fi και η ομαλή ήσυχη διαδρομή».
Τα νέα τρένα, τα οποία είναι μεγαλύτερα με περισσότερες θέσεις, έχουν δύο χώρους χρήστη αναπηρικών αμαξιδίων και μία προσβάσιμη τουαλέτα ανά τρένο πέντε μεταφορών, καθώς και έναν ειδικό χώρο για τη διασφάλιση τεσσάρων ποδηλάτων πλήρους μεγέθους.
Πρόκειται για τα πρώτα τρένα στο Ηνωμένο Βασίλειο που διαθέτουν ενδοδαπέδια θέρμανση, η οποία λειτουργεί με σύστημα εναέριας θέρμανσης και κλιματισμού για τη βελτίωση της άνεσης των επιβατών και την αύξηση του χώρου για τους επιβάτες που κάθονται σε καθίσματα παραθύρων.

Η Greater Anglia αντικαθιστά κάθε τρένο στο δίκτυό του με ολοκαίνουργια τρένα.



harwichandmanningtreestandard.co.uk/news/19182189.video-greater-anglias-new-train-maiden-voyage-north-essex/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea