Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Μετρό: Ερώτηση στη Βουλή για τις επεκτάσεις προς Καλλιθέα και Γλυφάδα.

Η Άννα Καραμανλή, ζητά να μάθει από τον υπουργό ΥΠΟΜΕ, Κώστα Καραμανλή, λεπτομέρειες σχετικά με την επέκταση του δικτύου του Μετρό μέχρι τη Γλυφάδα και το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στην Καλλιθέα.

Ερώτηση απηύθυνε η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Άννα Καραμανλή, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την επέκταση του δικτύου του Μετρό μέχρι τη Γλυφάδα και το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η Βουλευτής Β3’ Νοτίου τομέα Αθήνας, Άννα Καραμανλή, ζητά να μάθει από τον υπουργό ΥΠΟΜΕ, Κώστα Καραμανλή, σε ποια φάση βρίσκονται οι διαδικασίες για τις γεωτεχνικές και τοπογραφικές έρευνες και η ωρίμανση των δύο έργων, αλλά και ποια χάραξη έχει επιλεγεί για την περιοχή της Γλυφάδας και πόσους σταθμούς θα αφορά.

Η Βουλευτής υπενθυμίζει πως από την αρχή της υλοποίησης του ΚΠΙΣΝ, μία από τις δεσμεύσεις που είχε λάβει η Πολιτεία, ήταν η σύνδεση του με τον μητροπολιτικό σιδηρόδρομο της πρωτεύουσας. Ο Δήμος Καλλιθέας έχει πολλές φορές, κατά το παρελθόν, θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα επέκτασης του μετρό στην Καλλιθέα και γενικότερα στο νότιο παραλιακό μέτωπο.

Η κ.Καραμανλή, μιλά για επεκτάσεις που θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής όπως είναι η Καλλιθέα, αλλά και της Γλυφάδας, «μιας περιοχής με αλματώδη αύξηση του πληθυσμού και ανάπτυξης και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία η δυνατότητα μετακίνησης των κατοίκων των Δήμων και συνολικά της παράκτιας περιοχής, με σύγχρονα, ασφαλή και γρήγορα μέσα.

Η επέκταση του μετρό και τα έργα στο παραλιακό μέτωπο στην πολυάνθρωπη περιοχή της Καλλιθέας, καθώς και της Γλυφάδας είναι αναγκαία, καθώς πέραν από συγκοινωνιακούς λόγους θα υποστηρίζει κάθε σχέδιο αναπτυξιακής λογικής της παραλιακής ζώνης.

Η Αθήνα, άλλωστε, οφείλει την ύπαρξή της στην σχέση με τη θάλασσα και το παραλιακό μέτωπο και το μέλλον της βρίσκεται εκεί. Για την Κυβέρνηση, αποτελεί προτεραιότητα η ανάγκη επιτάχυνσης των έργων του παραλιακού μετώπου και είναι φυσικά προσηλωμένη στην εκτέλεση των έργων αυτών, με διαφάνεια και υπευθυνότητα».

xtypos.gr
sidirodromikanea