Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Αχαΐα: Θετικές εξελίξεις για την οδική σύνδεση με τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου.

Συνάντηση Καλογερόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ

Τη διαβεβαίωση πως η βελτίωση της προσβασιμότητας στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου έχει δρομολογηθεί κανονικά, σύμφωνα με τις υπουργικές εξαγγελίες του περασμένου καλοκαιριού, απέσπασε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστο Βίνη.

Ειδικότερα, ο κ. Καλογερόπουλος υπενθύμισε την υπόσχεση του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα επίσημα εγκαίνια του τμήματος Κιάτο-Αίγιο της σιδηροδρομικής γραμμής τον περασμένο Ιούλιο, για άμεση έναρξη διαδικασιών που αφορούν στις ασφαλείς και ενδεδειγμένες οδικές συνδέσεις του σιδηροδρομικού σταθμού Αιγίου με τις οδούς Κορίνθου και Νικολάου Πλαστήρα. Ο κ. Βίνης ενημέρωσε τον δήμαρχο πως για τον οδικό άξονα Κορίνθου (θέση Κιντώνη) – Νικολάου Πλαστήρα, οι διαδικασίες βρίσκονται στη φάση της διεκπεραίωσης από τις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές, ώστε με την ολοκλήρωση του γραφειοκρατικού πλαισίου άμεσα να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το έργο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από Εθνικούς Πόρους με διαδικασίες fast track.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας υπέβαλε εκ νέου το τεκμηριωμένο αίτημα για την ένταξη σε χρηματοδότηση -και συνεπώς και υλοποίηση- του έργου της βελτίωσης του δεύτερου οδικού άξονα προσβασιμότητας στον σταθμό του Αιγίου από την οδό Κορίνθου (θέση Μουντζουρούλια). Ο κ. Βίνης διαβεβαίωσε πως και αυτός ο οδικός άξονας θα λειτουργήσει με τον βέλτιστο και πιο ασφαλή τρόπο, μετά την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων που αφορούν κυρίως σε απαλλοτριώσεις.

Ο κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των διαδικασιών για τους οδικούς άξονες σύνδεσης με τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, που με την ολοκλήρωσή τους θα συντελέσουν στην ελκυστικότητα της λειτουργίας των δρομολογίων και βεβαίως στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών του σύγχρονου τρένου.

patrasevents.gr

sidirodromikanea