Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Παλαιά Σιδηροδρομική Γραμμή Πλαταμώνα – η αρχή του τέλους για την επίλυσή του.

Μετά από συνεχή προσπάθεια που κατέβαλα το τελευταίο διάστημα και συντονισμένες ενέργειες με τους συναρμόδιους, το πρώτο και σημαντικό βήμα για το ζήτημα της Παλαιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής Πλαταμώνα λαμβάνει σήμερα αίσιο τέλος και μπαίνει έτσι στην τελική ευθεία ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής.

Σήμερα, αφού συμπεριλήφθηκε στα θέματα ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε ο αποχαρακτηρισμός της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής από το Διοικητικό Συμβούλιο του αρμόδιου φορέα. Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Πλαταμώνα οδεύει πλέον προς τη λύση του.

Το θέμα ήδη είχε τεθεί και από το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Κοτταρά, με τους οποίους ήμουν σε διαρκή επικοινωνία όλο το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, δρομολογήθηκε με επιτυχία.

Μετά την παραπάνω σημερινή καθοριστική εξέλιξη, ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την παραχώρηση, έτσι ώστε στη συνέχεια, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων, της τοπικής κοινωνίας και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της περιοχής να χειριστεί το σημαντικό αυτό ζήτημα για τον Πλαταμώνα, έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας και της Ελλάδας εν γένει.

odigos-pierias.gr

sidirodromikanea