Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Πακιστάν: Τουριστικό τρένο ξεκίνησε τα δρομολόγια του μεταξύ Golra και Attock.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας Sadiq Sanjrani, συνοδευόμενος από τον υπουργό Σιδηροδρόμων, Azam Khan Swati, εγκαινίασε το τουριστικό τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό Golra.

Το τρένο θα μεταφέρει τουρίστες από το Golra προς το Hassanabdal, το Attock Khurd και την πόλη Attock και τις γύρω περιοχές κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Το ταξίδι τελειώνει στον ιστορικό σταθμό Attock Khurd αφού περάσει από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Golra, Taxila, Hassanabdal και Attock.
Οι τουρίστες θα βιώσουν τα ταξίδια τους μέσα από ένα πανέμορφο τοπίο του Potohar, που αποτελείται από τους λόφους Margallah, τη σήραγγα Sangjani και πολλές γέφυρες όπως η γέφυρα Chablal, η γέφυρα Haro, οι γέφυρες Ghazi Borotha και Attock Khurd.

Το τρένο σαφάρι θα περάσει επίσης μέσω της παλιάς σιδερένιας γέφυρας δοκών στον Ινδό μεταξύ επαρχιών Πουντζάμπ και Κέιμπ Παρτζ.

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη σιδηροδρομική διασταύρωση Golra που κατασκευάστηκε το 1882. Το Pakistan Railways έχει επίσης κατασκευάσει ένα μουσείο στο σταθμό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και στο σταθμό Golra και αργότερα στο Attock Khurd, ο πρόεδρος της Γερουσίας είπε ότι η έναρξη του τρένου σαφάρι ήταν σημαντική για την προώθηση του πολιτισμού και της ομορφιάς της χώρας.
Ο πρόεδρος της Γερουσίας Sadiq Sanjrani και ο υπουργός σιδηροδρόμων Azam Swati έκοψαν την κορδέλα για να ξεκινήσουν επίσημα την υπηρεσία του την Κυριακή, το "Λευκό αστέρι"

Είπε ότι θα αποτελέσει πηγή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και προώθησης του τουρισμού. Τέτοια τρένα πρέπει να ξεκινούν σε άλλες περιοχές της χώρας και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί του Πακιστάν θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην προώθηση της γραφικής ομορφιάς και του πολιτισμού της χώρας.

Είπε ότι η προώθηση του τουρισμού ήταν ευθύνη κάθε ατόμου, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη οποιασδήποτε χώρας συνδέεται με τον τουρισμό.

Ο υπουργός Azam Swati είπε ότι στόχος του τρένου ήταν να προωθήσει τον πολιτισμό και την κληρονομιά της χώρας.

«Είναι προτεραιότητά μου να τερματίσω τη διαφθορά στους σιδηροδρόμους του Πακιστάν. Θα αποβάλω όλα τα μαύρα πρόβατα από τον οργανισμό και θα το κάνω κερδοφόρο », είπε.

dawn.com/news/1608668/tourist-train-launched-between-golra-and-attock

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com