Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

H ιαπωνική θαλάσσια cargo Nippon Yusen θα χρησιμοποιεί και τρένα για τις μεταφορές φορτίων στην Ευρώπη

Η ναυτιλιακή cargo Nippon Yusen σκοπεύει να μεταφέρει σιδηροδρομικώς ορισμένα από τα φορτία της προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei καθώς η παγκόσμια ναυτιλία δέχεται πιέσεις για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη μεταφορά ιαπωνικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τρένα που διασχίζουν την ηπειρωτική Κίνα φέτος. Έχοντας δημιουργήσει μια συνεργασία με έναν Κινέζικο σιδηροδρομικό φορέα, σχεδιάζει να στείλει αυτοκίνητα από την Ιαπωνία στην κινεζική πόλη Νταλιάν, από όπου οι αποστολές θα ταξιδέψουν μέσω του Αλτινκόλ στο Καζακστάν, σε συνολική απόσταση 5.000 χλμ.

Μέχρι τώρα, η Nippon Yusen έστελνε αυτοκίνητα από την Ιαπωνία στην Τουρκία με τελικό προορισμό την Ευρώπη. Παρόλο που ο αριθμός των αυτοκινήτων που μπορούν να μεταφερθούν με τρένο σε κάθε ταξίδι είναι μικρότερος από ό, τι με ένα cargo πλοίο, η εταιρεία εκτιμά ότι, οι εκπομπές άνθρακα μπορούν επίσης να μειωθούν στο μισό.

Το κόστος παράδοσης θα είναι το ίδιο για τους πελάτες του. Η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει περίπου 5.000 μονάδες τον πρώτο χρόνο και ελπίζει να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε 30.000 έως 50.000 μονάδες ετησίως έως το 2025. Η Nippon Yusen ανακοίνωσε επίσης ότι αναπτύσσει επίσης ένα πλοίο που θα κινείται με υδρογόνο και αμμωνία.

Ο κλάδος της ναυτιλίας και της παράδοσης βρίσκεται υπό πίεση, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2050. Η ναυτιλία θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα.

liberal.gr