Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Στις … ράγες η ανάπτυξη με το τρένο για την Ηλεία.

Η τουριστική ανάπτυξη και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηλείας αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης μεταξύ του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του ΟΣΕ Αθανάσιου Κοτταρά, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκου Κοροβέση και του Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης έθεσε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας- Κυλλήνης- Κατακόλου- Πύργου- Καϊάφα- Ζαχάρως και τη διασύνδεση της, με το Καλό Νερό και το Ζευγολατιό. Όπως επισημάνθηκε στόχος είναι η δημιουργία ενός τουριστικού τρένου, που θα μπορεί να συνδεθεί και με τη γραμμή Κατάκολο- Πύργος.

Ένα από τα έργα υψίστης σημασίας για το νομό Ηλείας, που θα συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην διευκόλυνση των μεταφορών επιβατών και προϊόντων, όσο και στην αναπτυξιακή πορεία του νομού, είναι η αποκατάσταση και επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας-Κυπαρισσίας» τόνισε ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Νικολακόπουλος


ert.gr