Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Η μοτοσυκλέτα διαλύεται ο αναβάτης σώζεται δευτερόλεπτα πριν το πέρασμα του τρένου. Βίντεο.

Ενώ οι σιδηροδρομικές διαβάσεις δεν είναι αρκετά ασφαλείς και παρόλο που εκατοντάδες άνθρωποι συναντούν ατυχήματα σε αυτές τις διαβάσεις, οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην ακολουθούν ασφαλείς πρακτικές. 

Ακολουθεί ένα βίντεο CCTV που δείχνει ένα άτομο που δεν ήθελε να περιμένει να περάσει ένα τρένο Rajdhani Express και ήθελε να πάει γρήγορα στην άλλη πλευρά. Δεν είμαστε σίγουροι για την ακριβή τοποθεσία αυτού του συμβάντος, αλλά είναι ένα καλό παράδειγμα γιατί πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες κυκλοφορίας στους δρόμους.
Το βίντεο δείχνει ότι το φράγμα της διάβασης βρίσκεται σε κλειστή κατάσταση. Δεν είμαστε σίγουροι αν υπάρχει εμπόδιο σε αυτήν την πλευρά του δρόμου. Ενώ πολλοί πεζοί είναι κοντά, και μερικοί από αυτούς προσπαθούν να διασχίσουν τη σιδηροδρομική γραμμή πριν φτάσει το τρένο, το άτομο με το μηχανάκι μπαίνει σε δύο μυαλά. Σταματά μετά να βλέπει το τρένο πολύ κοντά στην πίστα. Ωστόσο, δεν έβαλε το γρανάζι σε ουδέτερη θέση. Το βίντεο δείχνει ότι το μοτοποδήλατο τραβάει και πέφτει στη διασταύρωση πολύ κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το τρένο μπαίνει στο βίντεο και καταστρέφει πλήρως τη μοτοσυκλέτα.

Ποτέ μην χάνεις την υπομονή

Η απώλεια υπομονής στο δρόμο είναι ένας από τους κύριους λόγους ατυχημάτων. Το βίντεο δείχνει πολλούς να προσπαθούν να φτάσουν στην άλλη πλευρά της πίστας πριν φτάσει το τρένο. Υπάρχουν ποδηλάτες και πεζοί που είναι εξίσου ενθουσιασμένοι για να διασχίσουν τη σιδηροδρομική γραμμή και να φτάσουν στην αντίθετη πλευρά. Το βίντεο δείχνει ότι το τρένο διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα για να περάσει από τη διέλευση. Μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, το άτομο έθεσε τον εαυτό του και πολλούς γύρω του σε κίνδυνο.

Το βίντεο δείχνει πώς τα μέρη της μοτοσικλέτας πετούν παντού αφού το τρένο το χτυπήσει. Κάποιος που βρίσκεται κοντά θα μπορούσε να τραυματιστεί εξαιτίας αυτού. Επίσης, ένα μεγάλο ατύχημα θα μπορούσε να είχε συμβεί αν το ποδήλατο και το τρένο έκαναν πιο άμεση επαφή μεταξύ τους.

Οι σιδηροδρομικές διαβάσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες


Υπάρχουν πολλές σιδηροδρομικές διαβάσεις σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας. Σημαντικές ατυχίες συμβαίνουν τακτικά στις σιδηροδρομικές διαβάσεις και γι 'αυτό σχεδόν όλοι είναι επανδρωμένοι. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλες οι διασταυρώσεις έχουν ένα άτομο που ανεβάζει και χαμηλώνει τα οδοφράγματα κάθε φορά που κινείται ένα τρένο. Ωστόσο, δεν αρκεί καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να διασχίσουν την πίστα ακόμα και μετά το κλείσιμο των πυλών. Δεδομένου ότι τα τρένα είναι εξαιρετικά βαριά και χρειάζονται μεγάλη απόσταση για να επιβραδυνθούν, απλά δεν μπορούν να μειώσουν τις ταχύτητες όταν βλέπουν ένα εμπόδιο ή ένα άτομο στην πίστα μπροστά.

Γι 'αυτό είναι πάντα σκόπιμο να σταματήσετε και να αφήσετε το τρένο να περάσει. Τα περισσότερα από αυτά διαρκούν λιγότερο από ένα λεπτό. Εάν χάσετε την ισορροπία και πέσετε κάτω ή κολλήσετε μπροστά σε ένα τρένο που τρέχει, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να ξεφύγετε από την κατάσταση. Η κυβέρνηση και οι σιδηροδρομικές αρχές έχουν κάνει πολλές υπερβάσεις για να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, δεν φαίνεται αρκετό αυτή τη στιγμή.

 



cartoq.com/lucky-escape-for-motorcyclist-train/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης