Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΟΣΕ: Η χριστουγεννιάτικη δημοσίευση των διορισμών και η νέα γενιά διαγωνισμών.

Δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση για τον διορισμό του κ. Σπύρου Πατέρα στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, καθώς και του κ. Θαν. Κοτταρά στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Μία ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα βγήκε τελικά η υπουργική απόφαση για τον διορισμό του κ. Σπύρου Πατέρα στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, καθώς και του κ. Θαν. Κοτταρά στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Η νέα διοίκηση τοποθετήθηκε επισήμως τώρα – η έγκριση από τη Βουλή είχε δοθεί τον Σεπτέμβριο - ενώ παραμένουν ανοικτά πολλά μέτωπα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Κατ’ αρχήν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να παρουσιάσει σχέδιο αναδιοργάνωσης του μηχανισμού υλοποίησης των σιδηροδρομικών έργων, από ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, ώστε να χρηματοδοτήσει τη νέα γενιά διαγωνισμών που σχεδιάζουν στο υπουργείο Υποδομών.

Εχει ζητήσει, επίσης, να παρουσιαστεί σχέδιο για την αναβάθμιση και συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου. Η έλλειψη συντήρησης και η ταχύτητα αποκατάστασης βλαβών αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, ειδικά των εμπορευματικών.

Προς το παρόν, πάντως, η διοίκηση του ΟΣΕ έχει να αντιμετωπίσει το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ που ζητούν να προβλεφθεί στο νέο οργανόγραμμα πλήθος οργανωτικών μονάδων και θέσεων.

Το πρόβλημα βέβαια είναι πως ακόμα και αν δημιουργούνταν αυτές οι θέσεις, ο οργανισμός δεν έχει τόσους μηχανικούς για να τις καλύψουν.


imerisia.gr