Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Σέρρες: Εκμισθώθηκαν οι παλιές αποθήκες του ΟΣΕ στη Σκοτούσσα.

Απέναντι ακριβώς από την άλλοτε ακμάζουσα Βιομηχανική περιοχή της Σκοτούσσας βρίσκονται οι παλιές αποθήκες του ΟΣΕ, οι οποίες πρόκειται να αποκτήσουν ξανά ζωή. Οι αποθήκες, έκτασης 900 τ.μ., εκμισθώθηκαν για 12 χρόνια από τον επαγγελματία δεύτερης γενιάς Παντελή Γρηγοριάδη και θα αξιοποιηθούν με την δημιουργία συσκευαστηρίου πατάτας. 

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στη Σκοτούσα συνομιλήσαμε με τον επιχειρηματία, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Σκοτούσα καθότι παντρεύτηκε με Σκοτουσσαία.

Με οικογενειακή παράδοση στο χώρο εμπορίας της πατάτας – ο πατέρας του ασχολείται με το αντικείμενο από το 1962 στο Νευροκόπι – θα επιχειρήσει να επεκτείνει την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στο «Σ.Θ.» στο χώρο των παλιών αποθηκών του ΟΣΕ θα έρχεται καθαρισμένο το προϊόν της πατάτας και μαζί με την πατάτα Σερρών που θα καλλιεργήσει ο ίδιος στις Σέρρες (100 στρέμματα) θα γίνεται μικροσυσκευασία της σε τρίκιλο, δίκιλο, μονόκιλο. Το προϊόν θα αγοράζεται από εμπόρους, ενώ θα στέλνονται συσκευασίες και σε μεγάλα σούπερ Μάρκετ.
Στο Νευροκόπι, από το οποίο κατάγεται, υπάρχουν οι κεντρικές εγκαταστάσεις με μεγάλο δίκτυο διανομής, αφού εξάγει πάνω από 100 εκατομμύρια κιλά το χρόνο σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Γερμανία.

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
serraikanea.gr