Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Οι Ινδικοί σιδηρόδρομοι εγκαθιστούν έξυπνα παράθυρα στα τρένα.

Τα έξυπνα παράθυρα παρέχουν υψηλό επίπεδο οπτικής ποιότητας, απορρήτου και αξιοπιστίας. Όταν ο επιβάτης του τρένου  ανάβει το φως, το έξυπνο παράθυρο θα γίνει «αδιαφανές» στο χρώμα που με τη σειρά του εμποδίζει τη λάμψη από το εξωτερικό. Η «αδιαφανής» λειτουργία του παραθύρου θα είναι αδύνατο για άτομα έξω από το τρένο να κοιτάξουν μέσα στο βαγόνι.

 Η Indian Railways παρέχει με συνέπεια πολλές εγκαταστάσεις σε τρένα για τη βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών. Το πιο πρόσφατο στη λίστα βολικών χαρακτηριστικών για τους επιβάτες είναι το έξυπνο παράθυρο τρένου. Ως πειραματικό έργο, έχετε εγκαταστήσει έξυπνο παράθυρο στο τρένο New Delhi-Howrah Rajdhani. Το έξυπνο παράθυρο διασφαλίζει την ιδιωτικότητα των επιβατών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Προς το παρόν, τα έξυπνα παράθυρα έχουν εγκατασταθεί βαγόνια του AC1 του τρένου New Delhi-Howrah Rajdhani.
Τα έξυπνα παράθυρα παρέχουν υψηλό επίπεδο οπτικής ποιότητας, απορρήτου και αξιοπιστίας. Όταν ο επιβάτης του τρένου  ανάβει το φως, το έξυπνο παράθυρο θα γίνει «αδιαφανές» στο χρώμα που με τη σειρά του εμποδίζει τη λάμψη από έξω. Η «αδιαφανής» λειτουργία του παραθύρου θα είναι αδύνατο για άτομα έξω από το τρένο να κοιτάξουν μέσα στο βαγόνι, διασφαλίζοντας έτσι την ιδιωτικότητα του επιβάτη κατά τη διάρκεια του σιδηροδρομικού ταξιδιού.

zeenews.india.com/economy/indian-railways-install-smart-windows-in-train-for-better-passenger-experience-maintain-privacy-details-here-2338231.html

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης