Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Η Νότια Κορέα θα αντικαταστήσει όλα τα τρένα ντίζελ με ηλεκτρισμό.

Το KTX-Eum είναι ένα ηλεκτρικό τρένο της Νότιας Κορέας, το οποίο θα μπορεί να πηγαίνει με ταχύτητα μέχρι 260 χλμ./ώρα.

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, όμως έχει αντίκτυπο και σε άλλα μέσα μεταφοράς. Εκτός από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, βλέπουμε ηλεκτρικά scooter, ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ η Νότιος Κορέα αποφάσισε να το πάει ένα βήμα πιο πέρα.

Για την ακρίβεια, έχει σκοπό να αποκτήσει το δικό της ηλεκτρικό τρένο, ώστε να παράγει αρκετές μονάδες και να αντικαταστήσει τα πετρελαιοκίνητα, που μεταφέρουν κόσμο, μέχρι το 2029. Η ονομασία του θα είναι KTX-Eum και θα έχει μέγιστη ταχύτητα τα 260 χλμ./ώρα, τη στιγμή που θα μειώσει τις εκπομπές των ρύπων στη χώρα κατά 30%.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζε-ιν, ο οποίος πήρε μία γεύση από τις δυνατότητες του KTX-Eum, αφού μεταφέρθηκε δοκιμαστικά με αυτό από την πόλη Γουονζού της Επαρχίας Γκανκγβόν μέχρι την πόλη Τζέχεον της Επαρχίας Βορείου Τσουνγκχεόνγκ.  
 Επίσης, η κυβέρνησή του έχει σκοπό να επενδύσει 70 τρις γουόν (64,7 δις δολάρια), ώστε η Νότιος Κορέα να έχει τρένα ταχείας και σιδηροδρομικά δίκτυα μέχρι το 2025.


Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω επένδυση θα φέρει πιο κοντά τις μεγάλες πόλεις της χώρας, καθώς το ταξίδι θα διαρκεί συνολικά 2 ώρες, ενώ ο χρόνος μετακίνησης στην πρωτεύουσα θα μειωθεί στα 30 λεπτά, αλλά και πως οι σιδηρόδρομοι θα αποτελέσουν τις βασικές αρτηρίες για την οικονομική ανάπτυξη το 2021.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό τρένο KTX-Eum θα αποτελείται από έξι μεγάλα βαγόνια, θεωρείται ηλεκτρική πολλαπλή μονάδα (Electric Multiple Unit) και κατασκευάζεται από τη Hyundai Rotem Co.

autonomous.gr