Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός - Γαλλία: «Σιωπή όταν βρίσκεστε στο μετρό» συστήνουν οι ειδικοί στους πολίτες.

Οι επιστήμονες συνιστούν στο επιβατικό κοινό να μη μιλάνε με τους γύρω τους, αλλά ούτε και στο τηλέφωνο, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού

«Μουγγοί» θα πρέπει να είναι όσοι επιβαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτή είναι η σύσταση της γαλλικής Ιατρικής Ακαδημίας προς τους πολίτες, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».
Με την έλευση των πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού στη χώρα, η Ιατρική Ακαδημία της Γαλλίας συνέστησε στο επιβατικό κοινό να έχει το στόμα του κλειστό στη διάρκεια της διαδρομής: δηλαδή, να μην μιλάει με φίλους, γνωστούς ή συγγενείς, ούτε όμως και να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη κι αν φοράει μάσκα.
Εφόσον είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις όταν χρησιμοποιούμε τις δημόσιες συγκοινωνίες, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, σύμφωνα με την γαλλική Ιατρική Ακαδημία, είναι η σιωπή...
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, η γαλλική Ιατρική Ακαδημία έσπευσε να εκφράσει την διαφωνία της αναφορικά με τη σύσταση της κυβέρνησης Μακρόν να αποφεύγεται η χρήση της υφασμάτινης μάσκας καθώς παρέχει μειωμένη προστασία των πολιτών απέναντι στον κορωνοϊό, και κυρίως, στις νέες μεταλλάξεις του. «Κάτι τέτοιο στερείται επιστημονικής απόδειξης», απάντησε χθες η Ιατρική Ακαδημία σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι η αποτυχία της μάσκας έχει να κάνει κυρίως με το αν φοριέται σωστά.

.protothema.gr