Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Στο μετρό του Λονδίνου εν μέσω πανδημίας. Φωτογραφίες.

Όταν ξεκίνησε το πρώτο lockdown στην Αγγλία τον περασμένο Μάρτιο, η κίνηση στο μετρό του Λονδίνου μειώθηκε κατακόρυφα.

Οι αριθμοί των επιβατών κατέγραψαν "βουτιά" της τάξεως του 90% καθώς όλοι καλούνταν να παραμείνουν σπίτι με σκοπό να αναχαιτιστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα πάντα είχαν κλείσει και ολόκληρη η χώρα είχε ουσιαστικά μπει στον "πάγο". Όπως βέβαια και δεκάδες ακόμη χώρες του κόσμου. 




Μέχρι και τον Ιούνιο, η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς δεν ήταν υποχρεωτική ωστόσο η κίνηση ήταν αρκετά χαμηλά για να επιτρέπει την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων. Με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο, όλο και περισσότεροι Λονδρέζοι επέστρεψαν στο αγαπημένο τους "tube". 

Η άνοδος της επιβατικής κίνησης συνοδεύτηκε από την υποχρεωτική χρήση μάσκας ή άλλου καλύμματος προσώπου τόσο στο μετρό όσο και στα λεωφορεία και όλες τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες της Αγγλίας. 

Σε γενικές γραμμές οι επιβάτες συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες αν και δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις. 







Την ίδια στιγμή, η αρμόδια υπηρεσία των μέσων μεταφοράς στο Λονδίνο (Transport for London) ξεκίνησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα καθαριότητας χρησιμοποιώντας ισχυρά απολυμαντικά νοσοκομειακού τύπου ενώ σε κάποιους σταθμούς του μετρό έχουν εγκατασταθεί συσκευές υπεριώδους ακτινοβολίας με σκοπό την περαιτέρω απολύμανση των χειρολαβών στις κυλιόμενες σκάλες. 




Από τα μέσα καλοκαιριού έως και την έναρξη του δεύτερου lockdown τον περασμένο Νοέμβριο, η κίνηση στο μετρό ήταν αρκετά αυξημένη σε σχέση με το χειμώνα, γεγονός που άλλαξε με τη νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων τα οποία διήρκησαν έως τις 2 Δεκεμβρίου. 




(Ο σταθμός του Green Park κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown στην Αγγλία)

Πλέον, το Λονδίνο βρίσκεται σε εορταστικούς ρυθμούς, τα μαγαζιά έχουν ανοίξει ξανά και το μετρό έχει επιστρέψει σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς. 

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Transport for London, μετά από πολλά χρόνια ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου δεν θα παραμείνει ανοιχτός για 24 ώρες στις 31 Δεκεμβρίου με σκοπό να αποτραπεί ο συνωστισμός στο κέντρο της πόλης κατά την αλλαγή της χρονιάς.



livemedianews.gr