Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Καλάβρυτα: Ο Οδοντωτός φτάνει στο Χιονοδρομικό - Τι είπε στην "Π" ο Φ. Ζαΐμης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα ειπώθηκαν στη προχθεσινή συνάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη.

Οπως έγινε γνωστό από τη συνάντηση, τον επόμενο μήνα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη του Οδοντωτού με αξιοποίηση νέων και παλαιών συρμών, συντήρηση ιστορικών κτιρίων, διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας και υιοθέτηση καινοτόμων υπηρεσιών, για μακροχρόνια προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών και διεύρυνση της καλοκαιρινής σεζόν.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Σε επικοινωνία με τον κ. Ζαΐμη μας έγινε γνωστό με ποιους τρόπους θα μπορούσε να επιτευχθεί η τουριστική ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά δήλωσε στην «Π» για τα όσα συζητήθηκαν: «Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Ιανουάριο. Τότε θα έχουμε μια νέα τεχνική συνάντηση όπου θα αναλύσουμε τις δράσεις που σκοπεύουμε να κάνουμε και να υπογράψουμε το μνημόνιο συνεργασίας» είπε ο κ. Ζαΐμης και συνέχισε ως προς το τι θα περιλαμβάνει αυτή η προβολή: «Σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής το τρένου με στόχο να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή. Αυτό μπορεί να συμβεί με τοποθέτηση τεχνολογικού και καινοτόμου εξοπλισμού στα βαγόνια με τον οποίο οι επιβάτες θα ενημερώνονται για την περιοχή που διασχίζουν. Επιπλέον, μία άλλη σκέψη είναι η τοποθέτηση ενός ξεναγού, όπου θα περιγράφει στους επιβάτες την ιστορία της περιοχής».

ΣΥΝΔΕΣΗ

Τέλος, ο κ. Ζαΐμης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο σύνδεσης του σταθμού των Καλαβρύτων με το Χιονοδρομικό Κέντρο: «Μία από τις προτάσεις που εξετάζουμε είναι να μπει δρομολόγιο λεωφορείου από το σταθμό του τρένου στα Καλάβρυτα μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί μια σύνδεση της Αθήνας με το Χιονοδρομικό χωρίς να χρειάζονται οι επιβάτες αυτοκίνητο για τη μεταφορά τους σε κανένα σημείο».
 Α.ΑΝ.

pelop.gr