Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Αρχίζουν να παίρνουν μορφή οι αναδιαμορφωμένες αποθήκες του ΟΣΕ.

Λαμβάνει σιγά-σιγά την τελική του μορφή το εσωτερικό των αποθηκών του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίες θα αξιοποιηθούν εκ νέου για να λειτουργήσουν ως χώροι αναψυχής για τους δημότες της Αλεξανδρούπολης.

Ενώ λοιπόν ο «εξωσκελετός» των κτιρίων έχει ήδη υψωθεί και ενισχύεται καθημερινά, έχουν προστεθεί πλακάκια στο δάπεδο και ετοιμάζονται να μπουν και επιπρόσθετα υλικά στήριξης.

Ειδικότερα, θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος, κινηματογράφος, χώρος εστίασης και καφέ στις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ ενώ το έργο της αξιοποίησης των τριών Αποθηκών χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Αλεξανδρούπολης, και έχει συμβατικό χρόνο παράδοσης τους 36 μήνες. 

Εξάλλου, αξίζει να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη: «H πρώτη (αποθήκη), η οποία έχει συνολική έκταση περίπου 310 τετραγωνικά και θα στηριχθεί στο ήδη ανάγλυφο που υπάρχει θα γίνει εκδοτήριο πλοίων καθώς και εκθεσιακός χώρος τοπικών προϊόντων. Η δεύτερη αποθήκη προορίζεται να γίνει ένας χώρος συνάθροισης και αναψυχής κοινού. Αναφορικά με την τρίτη αποθήκη, ένα μέρος αυτής θα διατηρηθεί και θα συνδεθεί με την υπόλοιπη μοντέρνα, σύγχρονη κατασκευή. Θα γίνει χώρος κινηματογράφου»..evros24.gr