Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Η λίστα των επιθυμιών των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών για το 2021.

Το 2021 αποτελεί επίσημα το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων. Μετά το 2020 και όλες τις αναταραχές του, οι συνθήκες φαίνονται βέλτιστες για να χρησιμοποιήσουν τον επόμενο χρόνο ως σημείο εκκίνησης για την εφαρμογή αλλαγών και την υλοποίηση σχεδίων. Στη συνέχεια, στο RailFreight.com, ζητήσαμε μερικούς από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς παράγοντες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών να μας παράσχουν τις επιθυμίες τους για τις εξελίξεις που θέλουν να δουν το 2021.

Η ορμή είναι σωστή και ο ευρωπαϊκός τομέας σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών χαιρέτισε την πρωτοβουλία για το έτος σιδηροδρόμων με ζεστασιά . Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα εστιακά σημεία προς αντιμετώπιση και σημεία για προσοχή και άμεσα μέτρα. Σε αυτήν τη λίστα επιθυμιών για το 2021, εταιρείες και ενώσεις μοιράζονται τις απόψεις και τις προσδοκίες τους για το θέμα.

DB Cargo Eurasia GmbH

«Για το 2021, πρώτα απ 'όλα, ευχόμαστε υγεία σε όλους τους υπαλλήλους των σιδηροδρόμων. Ένα πράγμα που σίγουρα θα θέλαμε να γίνει είναι η πρώτη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων στην Κίνα που δεν επιτρέπεται ακόμη ».


UTLC ERA

«Ας ελπίσουμε ότι θα συναντηθούμε πιο συχνά ο ένας με τον άλλο και θα έχουμε έναν πιο καλό δρόμο μαζί! "
Τρένο UTLC ERA
ERFA

«Ευχόμαστε να γνωστοποιηθεί και να γίνει κατανοητή η στρατηγική σημασία των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών».

Σιδηροδρομική ομάδα φορτίου

«Ας γίνουμε ο βιώσιμος εφοδιαστικός κορμός της ευρωπαϊκής οικονομίας».


Μέτρα

«Το 2021 επιθυμούμε πραγματική συνεργασία μεταξύ των υποδομών της ΕΕ και της ΕΕ για την εφαρμογή νέων κανονισμών για την απλούστευση των διαδικασιών και της διέλευσης των συνόρων».Τερματικό κόμβου Metrans στο Τσεμπόβα, Τσεχία, πηγή: Metrans

Κοινότητα Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων (CER)

«Επιθυμούμε περισσότερη αυτοματοποίηση σε όλες τις διαδικασίες και η στρατηγική της ΕΕ που εκδόθηκε πρόσφατα να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο. Επιπλέον, θα ήταν ιδανικό να δούμε το τέλος της πανδημίας, γιατί είναι περίεργο να μιλάμε για το έτος της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τρένα »
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της CER Libor Lochman.

Διατροπικό PCC

«Ίση και δίκαιη πρόσβαση σε σιδηροδρομικές γραμμές, με έξυπνες και διευκολυνμένες τιμές για τις διατροπικές μεταφορές. Επιπλέον, ευχόμαστε τις πρώτες κινήσεις προς ένα κοινό ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό σύστημα ».
Τερματικό PCC Intermodal στο Kutno Πολωνία

Kombiverkehr

«Ευχόμαστε ίσες ευκαιρίες μεταξύ σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών, για μια οικολογική και οικονομική ανάκαμψη των μεταφορών».Ατμομηχανή Kombiverkehr

KLG

«Ας ελπίσουμε ότι η KLG θα συνεχίσει να είναι καινοτόμος, αναπτύσσοντας περαιτέρω τους 45ft υφάλους για να προσελκύσει και ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Επιπλέον, θέλουμε να οικοδομήσουμε τους πυλώνες Sinotrans και να αναπτύξουμε το σιδηροδρομικό προϊόν και όλες τις άλλες υπηρεσίες logistics σε όλη την Ευρώπη ».


RailGood

«Κάντε τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές εξαιρετικές και πάλι, καθιστώντας την τόσο ανταγωνιστική όσο η μεταφορά φορτηγών σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, διευκολύνοντας σωστά και αφήνοντας την αγορά να κάνει τη δουλειά της. Κάντο να συμβεί!"


Global Ocean Link (GOL)

«Γίνετε μεγαλύτεροι, γίνετε πιο πράσινοι, πηγαίνετε με τρένο»


Shift2Rail

«Ας χτίσουμε μαζί μια νέα γενιά GLOBAL, FAST, SAFER και MORE RELIABLE».


CFL Multimodal

«Ευχόμαστε το Έτος των Σιδηροδρόμων να οδηγήσει σε μια πραγματική μετατόπιση παραδείγματος προς πιο βιώσιμες μεταφορές στην Ευρώπη».


Ευτυχισμένο το 2021

Εκ μέρους της, η RailFreight.com εύχεται σε ολόκληρο τον τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών μια υγιή και παραγωγική χρονιά! Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να ξεδιπλώσουμε το πλήρες δυναμικό της βιομηχανίας και να παρέχουμε την καλύτερη έκδοση των υπηρεσιών της. Εάν το 2020 με όλες τις δυσκολίες του ήταν επιτυχές, το 2021 θα μπορούσε να γίνει στην πράξη η χρονιά των σιδηροδρόμων!

Νίκος Παπατόλιος


railfreight.com/railfreight/2020/12/29/rail-freights-wishlist-for-2021

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης