Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Αίγυπτος: Aποφάσισε χρήση μάσκας στο μετρό – Πρόστιμο στους παραβάτες.

Πρόστιμο ύψους 4.000 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 216 ευρώ) θα εφαρμόσει η Αίγυπτος από το ερχόμενο Σάββατο σε όλους τους επιβάτες που θα χρησιμοποιούν τις γραμμές του Μετρό του Καΐρου, εάν δε φοράνε μάσκα προσώπου.

Μάλιστα, θα απαγορεύεται πλήρως και η είσοδος στους σταθμούς σε όσους δε φοράνε μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Η εταιρεία διαχείρισης του Μετρό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας ενημερώνει ότι θα εγκαταστήσει μηχανήματα αυτόματης πώλησης μάσκας στις εισόδους των σταθμών.

Η απόφαση αυτή αυστηρότερης εφαρμογής της εν λόγω απόφασης έρχεται εβδομάδες αφότου ο πρωθυπουργός Μοστάφα Μάντμπουλι προέτρεψε την αυστηρότερη επιβολή κανονισμών που καθιστούν υποχρεωτικές τις μάσκες σε δημόσιους χώρους και σε μέσα μεταφοράς, και ενώ αυξάνονται οι περιπτώσεις κορονοϊού στη χώρα.

Η Αίγυπτος κατέστησε υποχρεωτικές τις προστατευτικές μάσκες στις 30 Μαΐου, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 στην πυκνοκατοικημένη χώρα.

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει μέχρι σήμερα επίσημα 111.009 περιπτώσεις κορονοϊού. Από επιπλοκές της COVID-19, έχουν καταλήξει 6.465 άτομα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, ert.gr