Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ο «Υπόγειος Σιδηρόδρομος» του Κόλσον Γουάιτχεντ γίνεται σειρά από την Amazon

Ο ίδιος ο συγγραφέας έχει τον ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού, ενώ o Jenkins σκηνοθετεί και τα εννέα επεισόδια της σειράς. Στο cast περιλαμβάνονται η Thuso Mdebu στον ρόλο της Κόρα, ο Chase W. Dillon στον ρόλο του Χόμερ και ο Joel Edgerton στον ρόλο του Ριτζγουέι.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Jenkins ανακοίνωσε ότι το στάδιο της παραγωγής ολοκληρώθηκε μετά από γυρίσματα 116 ημερών. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Indie Wire είχε πει ότι η σειρά αυτή ήταν η έως τώρα δυσκολότερη παραγωγή στην καριέρα του (στο ενεργητικό του έχει δύο ταινίες, τις «Moonlight» και «If Beale Street Could Talk»). «Είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ, όχι επειδή ήταν δύσκολο από σωματικής άποψης να το κάνεις, αλλά δύσκολο συναισθηματικά. Ποτέ δεν έχω κλάψει στο πλατό, με οτιδήποτε έχω κάνει. Εδώ, τουλάχιστον κάθε δύο βδομάδες κάποιος μου έλεγε “είσαι εντάξει, φίλε;”. Αναγκαζόμουν να φύγω από το πλατό για δέκα δεκαπέντε λεπτά γιατί, απλά, ήμουν σε απόγνωση» είχε πει.
Στη σύνοψη της σειράς που δημοσιοποίησε η Amazon σημειώνεται: «Η σειρά είναι ένα χρονικό του ταξιδιού της νεαρής Κόρα, η οποία κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρει την ελευθερία στον αμερικανικό Νότο την περίοδο πριν τον Εμφύλιο.
 Αφού δραπέτευσε από βαμβακοφυτεία στην Πολιτεία της Τζόρτζια για τον φημούμενο Υπόγειο Σιδηρόδρομο, η Κόρα ανακαλύπτει πως δεν πρόκειται για απλή μεταφορά, αλλά ότι είναι ένας πραγματικός σιδηρόδρομος, γεμάτος μηχανικούς και μηχανοδηγούς και επίσης ανακαλύπτει ένα μυστικό δίκτυο από ράγες και σήραγγες κάτω από το χώμα του αμερικανικού Νότου». Στα ίχνη της Κόρα είναι ο Ριτζγουέι, ο αμείλικτος κυνηγός σκλάβων.

ethnos.gr