Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Τρένο: Σε 65 λεπτά Κόρινθος – Ναύπλιο το 2022 στην υπάρχουσα γραμμή με ταχύτητα 90 Km.


Οι γραμμές έχουν βανδαλιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου. Παρουσιάστηκε η μελέτη αποκατάσταση της γραμμής από τον ΟΣΕ

Μπαίνει στις ράγες το τρένο το 2022 και θα χρειάζεται 56 λεπτά για να φτάσει από την Κόρινθο στο Άργος και 65 λεπτά της ώρας από την Κόρινθο στο Ναύπλιο.

Η επίσημη γνωστοποίηση της μελέτης αποκατάστασης της γραμμής έγινε διαδικτυακά το μεσημέρι της Τρίτης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, των αντιπεριφειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά, και τον τεχνικό διευθυντή κο Χριστογιάννη.
Το τρένο θα μπορεί να τρέξει με μέγιστη ταχύτητα 90 Km / ώρα και θα χρησιμοποιηθεί για επιβατικούς και εμπορικούς σκοπούς. 
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το τμήμα Κόρινθος – Άργος θα δρομολογηθεί και για την υπόλοιπη Πελοπόννησο.
Αναφορικά με τη χρηματοδότηση η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει με 15 εκατομμύρια ευρώ.
Η αποκατάσταση των γραμμών είναι ένα μεγάλο έργο, αφού στο μεγαλύτερο μέρος το δίκτυο έχει βανδαλιστεί και καταστραφεί, όπως δήλωσε ο αντιπεριφειάρχης Γιάννης Μαλτέζος, που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη μαζί τους αντιπεριφειάρχες Γιάννη Ματζούνη και Δημήτρη Σχινοχωρίτη.

Προβλέπονται μεταξύ άλλων να κατασκευαστούν τοιχία αντιστήριξης, ενώ το θέμα του κινδύνου ατυχημάτων στις αφύλακτες διαβάσεις θα αντιμετωπιστεί με νέα τεχνολογία παρακολούθησης και λειτουργίας των συρμών.


anagnostis.org