Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ανανέωσε την θητεία της η διοίκηση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Με ανανεωμένη την εντολή, για μια ακόμη θητεία, η νέα διοίκηση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης που προήρθε από τις πρόσφατες εκλογές, καλείται να φέρει σε πέρας ένα βαρύ και δύσκολο έργο, αυτό της ανάδειξης και διαχείρισης του μουσειακού σιδηροδρομικού υλικού.

Η νέα διοίκηση γνωρίζει καλά το μεγάλο φορτίο που επωμίζεται και είναι βέβαιο ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτος ώστε το σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης να γίνει σημείο αναφοράς για τους φίλους του σιδηροδρόμου αλλά και να γίνει πόλος έλξης μικρών και μεγάλων. 

Στα σχέδια της νέας διοίκησης είναι η ανάδειξη όλου του εύρους του μουσειακού σιδηροδρομικού υλικού που σήμερα είναι αναξιοποίητο. 

Επίσης στους βασικούς στόχους είναι κα η επιστροφή των βαγονιών του Όριεντ Εξπρές στο μουσείο καθώς επίσης και της άμαξας του σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ που βρίσκεται στην Αθήνα. 

Σε όλη αυτή την προσπάθεια θα χρειαστεί η βοήθεια όχι μόνο του ΟΣΕ και των φορέων της Θεσσαλονίκης αλλά και των φίλων που αγαπούν τον μουσειακό σιδηρόδρομο. 

Στη νέα διοίκηση ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της 

Χρήστος Γιαννακίδης