Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Στο σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης, σχεδιάζουν την δημιουργία παιδικού βαγονιού.

Η διοίκηση του σιδηροδρομικού μουσείου Θεσσαλονίκης σχεδιάζει την δημιουργία ενός βαγονιού για παιδιά με θεματική απασχόληση την ζωγραφική μέσα από εικόνες που θα αποκομίσουν από την περιήγηση τους στους χώρους του μουσείου. 
«Το βαγόνι αυτό είναι ένα από τα τέσσερα βαγόνια ταχυδρομείου που έχουμε και το ονομάζουμε βαγόνι μοντελισμού, θα το αξιοποιήσουμε για τα παιδιά. Στο ένα μέρος του βαγονιού ήδη είναι εγκατεστημένα υλικά μοντελισμού τα οποία αφού συντηρηθούν θα μπουν σε λειτουργία. Στο άλλο μέρος ,που είναι και το μεγαλύτερο, υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθούν τραπεζάκια με παγκάκια και να μπαίνουν μέσα τα παιδιά που έρχονται από τα σχολεία και αφού τελειώσει όλη περιήγηση στους χώρους, να καθίσουν και να σχεδιάσουν σε μια κόλλα χαρτιού τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη στο μουσείο. Όλα τα σχέδια των παιδιών θα τοποθετηθούν μέσα στο βαγόνι στολίζοντας το με όμορφες εικόνες των παιδιών» μας είπε το μέλος του Συλλόγου κ. Κώστας Πέικος. 
Μέχρι αυτή η σκέψη να πάρει σάρκα και οστά θα χρειαστούν αρκετές παρεμβάσεις ώστε το βαγόνι είναι λειτουργικό από κάθε άποψη. 

Είναι μια πολύ καλή ιδέα και ευχόμαστε γρήγορα να γίνει πραγματικότητα. 


Χρήστος Γιαννακίδης.