Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Φ. Λιάκος για Προαστιακό:«Να μην χαθεί μία ακόμη ευκαιρία…»

Μεταφόρτωση: Μεταφορτώθηκαν 324951 από 324951 byte.
Να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθούν τα όποια εμπόδια και να προχωρήσει άμεσα η επέκταση του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα καλεί την Περιφέρεια και τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ο δημοτικός σύμβουλος, Φίλιππας Λιάκος αναφέροντας πως «ένας και πλέον χρόνος πέρασε από τότε που εγκαινιάστηκε η επέκταση του Προαστιακού μέχρι τον Δήμο μας, χωρίς όμως το τρένο να τεθεί ουδέποτε ουσιαστικά σε τροχιά.

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύς λόγος για την επέκταση του Προαστιακού, ωστόσο η περιοχή μας ακόμη περιμένει… και αν δεν αντιδράσουμε μαζικά και συντονισμένα το πιθανότερο είναι να το… χάσουμε οριστικά το τρένο της γραμμής!

Μέχρι σήμερα αφήσαμε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, χωρίς όμως να έχουμε αυτή την πολυτέλεια, αφού ο Δήμος μας οφείλει να αξιοποιήσει κάθε μέσο για να πετύχει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Με αφετηρία ότι ο Προαστιακός είναι πολύ σημαντικός για την Δυτική Αχαΐα, καθώς εκτός από την καθημερινή εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας θα συμβάλλει καθοριστικά στην προσέλκυση επισκεπτών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε συντονισμένα την επέκτασή του όχι μόνο μέχρι την Κάτω Αχαΐα, αλλά και μέχρι το Αεροδρόμιο του Αράξου. Ο Δήμος μας αναζητά την ταυτότητά του και σίγουρα η λειτουργία του Προαστιακού αποτελεί κυρίαρχο αναπτυξιακό της στοιχείο.
Γι' αυτό και δεν μπορούμε να αφήσουμε μία ακόμη ευκαιρία να πάει χαμένη… Σε συνεργασία ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να φθάσει επιτέλους ο Προαστιακός στην Δυτική Αχαΐα με πολλαπλά οφέλη για την τοπική μας κοινωνία.
Και σ’ αυτόν τον αγώνα οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες».

gnomip.gr