Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Στη κυκλοφορία από σήμερα επιπλέον 100 λεωφορεία, σε περιφερειακές γραμμές της Αττικής.

H δεύτερη φάση της συνεργασίας των ΚΤΕΛ με τον ΟΑΣΑ υλοποιείται από σήμερα, καθώς μπαίνουν στην κυκλοφορία, σε περιφερειακές γραμμές της Αττικής, άλλα 100 λεωφορεία περίπου, γεγονός που ενισχύει τα δρομολόγια αιχμής στο κέντρο της Αθήνας.

Προς το παρόν πάντως οι μετακινήσεις των επιβατών με τα αστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ Αττικής γίνεται δωρεάν, καθώς δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί τα επικυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τα περίπου 100 οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής μπαίνουν σε 6 δρομολόγια, πέρα από τις δύο που είχαν ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τις γραμμές «123: Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια», «171: Στ. Μετρό Ελληνικό – Βάρκιζα», «323: Αγ. Νικόλαος – Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα», «326: Στ. Κάντζας – Σπάτα – Άρτεμις», «310: Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα» και «330: Κορωπί – Αγ. Μαρίνα».

Οι επιβάτες των δύο γραμμών ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και των έξι ξεκινούν τη Δευτέρα δεν θα πληρώνουν εισιτήριο καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί επικυρωτικά μηχανήματα, ενώ δεν υπάρχει και σαφής ενημέρωση για τα δρομολόγια καθώς δεν έχει προηγηθεί η σύνδεση των οχημάτων με το σύστημα της τηλεματικής.

Όπως εξηγούν στελέχη του ΟΣΥ, το σχέδιο ενίσχυσης των δρομολογίων των λεωφορείων ουσιαστικά επισπεύστηκε κατά ένα μήνα εξαιτίας των εικόνων συνωστισμού στα λεωφορεία που παρατηρούνταν καθημερινά σε περίοδο πανδημίας και μάλιστα στην Αττική, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού.

Συνολικά ο στόλος του ΟΑΣΑ, μέσω της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ, θα ενισχυθεί με συνολικά 200 οχήματα και 550 οδηγούς, που θα αναλάβουν το συγκοινωνιακό έργο σε 60 περιφερειακές γραμμές. Επιπροσθέτως, έως το τέλος του 2020, ο στόλος του ΟΑΣΑ θα ενισχυθεί με επιπλέον 300 οχήματα μέσω leasing».

Ισίδωρος Ρούσσος
athina984.gr