Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Με ηλεκτρική ενέργεια τα τρένα της VW.

Ήδη το 95 τοις εκατό όλων αυτών των μεταφορών τροφοδοτείται ήδη από πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Όμιλος Volkswagen συνεχίζει να αγκαλιάζει το περιβάλλον, στοχεύοντας έως τις αρχές του 2021 όλες οι σιδηροδρομικές μεταφορές υλικών και οχημάτων εντός της Γερμανίας να γίνονται 100% με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.
 
και συγκεκριμένα το τμήμα Logistics κάνει μεγάλη χρήση των σιδηροδρομικών μεταφορών εντός της Γερμανίας, τόσο για τα υλικά και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή των αυτοκινήτων, όσο και για τη μεταφορά των ίδιων των μοντέλων όταν βγουν από τη γραμμή παραγωγής. Έτσι θέλοντας να προχωρήσει σε μία ακόμα κίνηση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος ανακοίνωσε πως μέχρι τις αρχές του 2021, όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια που την αφορούν θα γίνονται αποκλειστικά μέσω πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εταιρεία, αυτό θα μειώσει πάνω τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 26.700 τόνους, ενώ υπογραμμίζει πως ήδη το 95 τοις εκατό όλων αυτών των μεταφορών τροφοδοτείται από πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Στα παραπάνω προσθέστε την απόφαση της VW να αυξήσει τις μεταφορές οχημάτων με τρένο από 53 τοις εκατό σήμερα σε 60 τοις εκατό έως το 2022.

Σε κανονική λειτουργία πάνω από 190.000 φορτάμαξες ετησίως χρησιμοποιούνται για τη Volkswagen. Κατά μέσο όρο, 38 για μεγάλες αποστάσεις και 157 τοπικά τρένα ημερησίως παραδίδουν υλικά στα εργοστάσια - συνολικά περίπου 100.000 βαγόνια το χρόνο. Εν τω μεταξύ, περίπου 90.000 βαγόνια μεταφέρουν περίπου 900.000 οχήματα από τις εγκαταστάσεις σε 40 ενδιάμεσους προορισμούς όπως χώροι αποθήκευσης, κέντρα διανομής και λιμάνια. Οι μάρκες που συμπεριλαμβάνονται στα προαναφερόμενα είναι οι Volkswagen (επιβατικά και επαγγελματικά), Audi, Skoda, SEAT και Porsche.

«Με αυτήν την πράσινη επίθεση ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλουμε σημαντικά στην απανθρακοποίηση του Ομίλου», λέει ο Thomas Zernechel, Επικεφαλής της Volkswagen Group Logistics.


autotriti.gr